Nyheter

Trivs bra i nya rollen

Nyheter • Publicerad 13 augusti 2010

FOTBOLL, DIV 3

Yttermittfältaren Joakim Bengtsson testades som forward, missade allt och idén verkade skrotad. Men han fick chansen igen, gjorde mål direkt och är nu FGoIF:s främste målskytt i år.

– Allt har klaffat bra. Att jag fick göra mål betydde mycket, säger ”Kimman”.

Omskolningen började så smått redan i maj. I seriens fjärde omgång placerade tränare Ola Petersson 24-åringen på topp.

–  Det var ingen toppeninsats, jag missade friläge på friläge. Det kändes som jag kunde ha gjort fem mål i första halvlek.

Det blev inga mål och i den följande matchen var Bengtsson tillbaka på kanten. Anfallskarriären såg ut att bli väldigt kort. Men ett par matcher senare var ”Kimman” forward igen. Det blev ett mål i 2–0-segern mot Moheda. Och i de sju följande matcherna har ytterligare fyra mål rullat in.

– Jag fick hänga någon kasse sen var jag fast. Att få göra mål är ju bra för självförtroendet också. Och samspelet med Johan Ljungström har fungerat bra.

Det nya anfallsparet består av kvicke ”Kimman” framför Johan Ljungström. Ett samspel Bengtsson hyllar.

– Vi hittade varann direkt. Jag är hyfsat kvick medan Ljungström är stark. Han drar på sig backarna och så sticker jag i djupled. Så har vi kontrat in ett par mål.

Många spelare som inte får spela på sin originalposition gnäller. Men det är inget ”Kimman” skulle göra.

– Jag tycker det är kul att spela forward. Jag vill ha mycket boll, på kanten rör man inte bollen på tio minuter ibland. Jag kommer med mer i spelet som forward.

– Men jag vet fortfarande inte om jag är någon forward egentligen. Jag tycker att jag missar mycket, men å andra sidan skapar jag en del med. Att sätta chanserna är något jag jobbar på mer nu.

Färjestadens höst har börjat närmast succéartat. Bengtsson har sett en förändring efter uppehållet.

– Vi har kommit igång och börjar växa in i kostymen. Alla har utvecklats och vi har hittat positioner, formationer och självförtroende.

Det är bara tre poäng till uppflyttning och kanske har det gått väl snabbt för FGoIF.

• Har ni kapacitet att klara er i tvåan?

– Bra fråga. Vi har bredden men behöver spetsa till. Med något bra nyförvärv ska vi nog klara oss i tvåan. Vi har ju visat att vi klarar trean klart godkänt.

MIKAEL ALMASI

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.