Annons
Nyheter

Tre ölandslag i Gothia Cup

Nyheter • Publicerad 13 juli 2008

FOTBOLL, GOTHIA CUP

Tre Ölandsinslag kommer att finnas på plats för att försvara öns färger när Gothia Cup avgörs under kommande vecka.

Annons

Kommande vecka sparkar årets upplaga av Gothia Cup igång. Fotbollsfesten i Göteborg kommer i år att innehålla öländska deltagare från Färjestadens GoIF och IFK Borgholm. IFK Borgholm finns representerat på flicksidan i form av ett F12–lag samt ett F14–lag. Färjestadens GoIF i sin tur ställer upp med ett lag i P14–turneringen.

– Vi hoppas på att gå så långt som möjligt och kommer att kämpa så gott vi kan. Vi ska satsa för fullt med båda lagen, säger Jenny Ådnanes som är tränare för Borgholms yngsta tjejlag.

För IFK:s fjortonåringar kan det vara sista turneringen som tjejerna gör tillsammans. F12-gänget däremot har en fin möjlighet att skaffa sig rutin inför kommande säsonger.

– Vi har många tjejer i laget och kommer säkert att vara med under flera år. Så det här blir lite för att se och lära, kolla läget. Men vi hoppas förstås på att göra en bra turnering, säger Ådnanes.

INTERNATIONELLT MOTSTÅND

Färjestadens killar kommer att stöta på internationellt motstånd i form av såväl amerikanska Charleston United som norska Tönsberg.

– Det ska bli roligt att möta lag från andra världsdelar och länder, säger målvakten Andreas Håkansson.

För många av spelarna är det här sommarens stora höjdpunkt.

– Vi ska åka dit och ha roligt. Det är som en morot för dem, säger tränaren Christer Johansson.

Emil Sjöstedt ser fram emot turneringen och berättar om ambitionerna.

Annons

– Vi har inget direkt mål att vi ska vinna. Men vi ska göra vårt bästa.

Hur det går för våra öländska representanter kommer ni förstås att kunna läsa om i Ölandsbladet under cupens gång.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons