Annons
Nyheter

Träningsschemat slinter under hård vinter

Nyheter • Publicerad 10 mars 2006

FOTBOLLDet karga vintervädret ställer till det för öns fotbollsklubbar.Träningar och träningsmatcher måste ställas in eller omstruktureras, allt medan seriestarten kryper närmare och närmare.Så här har vädret påverkat våra tre främsta elitlag.

Division III, Färjestadens GoIF

Annons

Förra helgen ställdes både A-lagets lördagsmatch mot Nybro och B-lagets söndagsmatch mot Mörbylånga in.

Men tränare Joachim Christensson är inte speciellt bekymrad.

– Det är ju inte det optimala, men det kunde ha varit värre. Vi har ju bara ställt in en träning helt sedan den 10 januari, men ibland har man ju bara fått springa och köra styrketräning, spinning och bodypump.

– Man vill ju ändå spela boll och fotbollsmässigt tappar man ju lite.

Två träningsmatcher har GoIF:en dock hunnit spela, förlust mot Lindsdal och oavgjort mot Växjö Norra.

I mars återstår nu tre träningsmatcher på konstgräs mot Lyckeby, Torsås och Kalmar AIK.

– Ja, de matcherna är vi ju nästan garanterade att få spela, men det är värre med reservernas matcher. Men vi får hoppas att snön smälter undan så att vi kan spela på lite gräsplaner här på Öland i april.

På lördag åker både A- och B-laget ner till Vodafone Arena Rosenholm, strax utanför Karlskrona, för ett dubbelmöte med Lyckeby på den nybyggda konstgräsplanen vid den nybyggda idrottsanläggningen.

Elitfyran, Böda/Högby

Hittills har två matcher fått ställas in, en mot Nybro som aldrig kommer att spelas och en mot Glömminge som förhoppningsvis ska läggas in under någon veckodag framöver.

Annons

Men enligt tränare Kalle Byström är det bara de inställda matcherna som påverkat nordölänningarnas uppladdning.

– Ja, vi har ju ännu inte kunnat spela någon match, men för övrigt har vi klarat oss hyfsat. Vi har bara ställt in en träning, berättar han.

Annars har laget kunnat träna på där ute på grusplanen vid Nya IP.

– Ja, planen har varit hyfsad till att träna på.

Nu till helgen är det tänkt att B-laget ska möta IFK Borgholm på lördag och att A-laget ska möta IF Stjärnan på söndag.

Division II dam, RM IF

Säsongspremiären mot Lindsdal förra helgen ställdes in och flyttades istället till igår, onsdag. Hur det gick i den matchen kan ni för övrigt läsa i lördagstidningen.

– Vi har missat ett antal träningar, eftersom planen i Färjestaden är under all kritik, berättar tränare Patrik Gustavsson.

Laget har dock fått känna på utomhusspelet sedan slutet av januari.

– Vi har kört två pass i veckan på grus, men en tredjedel av de har varit inställda antingen helt eller bara vissa delar av planen. Vi brukar vara på gräs nu egentligen.

Till helgen väntar ett dubbelmöte med IFK Borgholm, då B-lagen ska drabba samman på lördagen, medan A-lagen ska fajtas på söndagen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons