Annons
Nyheter

Tobias Carlsson slutar med fotbollen

Nyheter • Publicerad 25 juli 2012

FOTBOLL, ALLSVENSKAN

Tobias Carlsson har gjort sin sista match med Kalmar FF. I tisdags meddelade den 37-årige mittbacksjätten sina lagkamrater att han lägger fotbollsskorna på hyllan.

Annons

– Jag är så himla nöjd med mina 20 år på elitnivå, säger Carlsson.

Ölandsbladet skrev redan för två veckor sedan att Tobias Carlsson såg slutet på sin tid i Kalmar FF. Och efter 16 säsonger och 168 matcher med klubben är det nu definitivt slut. Trotjänaren och mittbacken Carlsson har valt att avsluta fotbollskarriären efter att hans knä inte blir bättre. Under tisdagen lämnade han beskedet till sina lagkamrater, något som inte var helt enkelt.

– Det var lite jobbigt. Många av mina bästa kompisar var där som varit med på nästan hela resan, Petter (Wastå) och ”Henke“ (Henrik Rydström) bland annat, så det var känslosamt. Jag har trivts så himla bra med KFF och hela miljön. Lagkamraterna klappade om mig och kramades efteråt så det var skönt, säger Carlsson.

Hur känns det nu när det definitivt är slut?

– Det är första dagen som före detta fotbollsspelare, och nu i dag är det fullt fokus på min dotter som spelar tennis i Vetlanda. Men det är klart att det är många som hör av sig och många som uppskattar det man gjort och det värmer extra.

– Jag är så himla nöjd med mina 20 år på elitnivå och det kunde inte ha blivit bättre, det känns skitbra. Jag har uppnått det jag kan och det finns ingen som helst bitterhet. Ett perfekt farväl.

KOVÄNDNING

Redan 2009 avtackades Carlsson, mot sin vilja, för sin tid i klubben när han inte fick förnyat kontrakt. Efter en kovändning blev han senare kvar och fick sin revansch.

– Jag hade fortfarande mycket att ge och det bevisade jag också när jag kom tillbaka. Det var bara jag och Kjell Svensson (sjukgymnast) som trodde på mig när jag varit skadad i ett och ett halvt år, så det var skönt när de hittade felet. Jag satt frustrerad på bänken några matcher innan Nanne (Bergstrand) släppte in mig. Sedan gjorde jag tre mål på fyra matcher och det är den bästa formen jag varit i.

– Nu känner jag att det är nog, men det kände jag inte den gången. Nu är det bara positivt till skillnad från då.

Annons

LANDSLAGET

Förutom sin långa tid i Kalmar, var han mellan åren 2000-2003 i norska Molde, och höjdpunkterna är många när han tänker tillbaka på karriären.

– En hel del kommer man ju minnas, som landslagsdebuten som 15-åring när man fick ett kvitto på att man dög, och så klart min debut med Kalmar 1993.

– Nästa stora höjdpunkt var när vi gick igenom division 1 södra som nykomling och gick upp till Allsvenskan. De sa att det var 9 900 på Fredriksskans men det måste varit en bra bit över 10 000, och folk hängde i träd och satt på tak för att se. I det laget var det mycket ölänningar och lokalt Kalmar-folk så det var mycket kompisar och kändes speciellt.

Förutom guldet i Svenska cupen 2007 slår SM-guldet 2008 också högt, detta trots att Carlsson inte spelade en minut den säsongen.

– Jag var ändå med i truppen och hade spelat träningsmatcherna innan och var med en hel del av tiden. Sen hade jag ju varit med och byggt upp det laget och kände mig delaktig. Det var stort på Örjans Vall när domaren blåste av.

GoIF?

När Ölandsbladet pratade med ”Tobbe“ för två veckor sedan nämnde han att det inte var omöjligt att han skulle varva ned i Färjestadens GoIF. Att det nu blir så verkar dock

– Som fotbollsspelare är det klart, det finns inget mer att ge. Jag stänger inga dörrar men det tror jag inte, nu ska jag vila. Sedan finns det ju olika uppdrag man kan ha i en förening.

Nu väntar ett livet utanför fotbollen för Carlsson, som redan har klart med jobb.

Annons

– Jag ska börja jobba för Ung företagsamhet och vara regionchef i Kalmar Län. Det blir en himla utmaning och ska bli himla kul. Skönt att kunna växla över till ett civilt jobb direkt samtidigt som jag löper ut kontraktet med Kalmar.

Men att han skulle sluta träna helt är det ingen risk för.

– Man har det i blodet, så när man ser ut som farsan lär man väl gå ned till gymmet lik förbannat. Likaså när min fru säger att jag börjar likna honom så får jag ta mig dit, haha.

FILIP DUREFELT

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons