Annons
Nyheter

”Tobbe Johan” stannar kvar i Färjestaden, jo det är faktiskt sant

Nyheter • Publicerad 24 februari 2006

FOTBOLL”Tobbe Johan klar för Enköping”.”Tobbe Johan inte klar för Enköping”.”Tobbe Johan lämnar Färjestaden”.Rubrikerna har varit många under silly season, men nu är ”Tobbe Johan-affären” äntligen löst.

Tobias Johansson, Färjestadens GoIF:s framgångsrike högermittfältare, basunerar nu ut vad alla GoIF-fans hoppats.

Annons

– Jag blir kvar i Färjestaden!

Visst, är det kul för Tallhöjdenpubliken, som njöt av hans framfart på högerkanten ifjol, men hur kul tycker ”Tobbe” själv att det är att vara så nära en flytt upp i seriesystemet till Enköping i division I och nu istället rikta in sig på en ny säsong i division III på Tallhöjden?

– Det är mest lättnad över att ha bestämt mig, svarar han. Det var jobbigt när man inte hade en suck om vart man skulle spela.

Varför blev det inget av med flytten till Enköping?

– Fotbollen var det lugnt med, men det var privata grejer som bland annat jobb som inte funkade. Och kärleken höll mig kvar här.

Gammal

Eftersom den nyfyllda 22-åringen fortfarande satsar på en fotbollskarriär hoppas han att det bara blir ett år till i Färjestaden, så att han efter årets säsong kan gå till en klubb i en bättre serie.

– Om jag ska satsa på fotbollen är det ju sista tåget som går nästa år. Sedan är jag ju för gammal.

Ja, åldern är ju alltid relativ.

Nu när ESK-flytten gått i stöpet riktar herr Johansson in sig på en ny säsong med sina röda bröder.

Annons

Hur tror du det går för er i år?

– Jag vet ingenting. Vi måste få struktur i vårt spel. Jag tycker inte alls att vi var bra mot Lindsdal i vår första träningsmatch, men det var ju tidigt på säsongen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons