Annons
Nyheter

"Tobbe" åter i La Manga

Nyheter • Publicerad 27 januari 2009

FOTBOLL

I lördags åkte Kalmar FF till La Manga.

Annons

Med på resan finns en revanschsugen ölänning, som efter ett skadeförstört 2008 nu blickar fram emot ett bättre 2009.

– Skönt med ett tidigt träningsläger, säger i år 34-årige backen Tobias Carlsson.

Svenska mästarna Kalmar FF inleder 2009 med ett rekordtidigt träningsläger i La Manga. Med på resan finns lagets comebackande Ölandsback Tobias Carlsson, som nu tränat årets två första veckor med laget.

– Det var gött att man kunde vara med på den första träningen. Och sedan var det gött med andra, sedan tredje. Och nu har det rullat på och känts bra. Det känns som man hänger med och det är skönt, säger FGoIF-produkten.

Inga känningar efter skadan alls?

– Nja, det har jag väl, men det har känts mycket bättre än jag trodde.

SMYLIE GLÄDJER

Carlsson tycker det är skönt med ett tidigt träningsläger och chansen att få komma ner till Spanien två vändor denna gång. Nu är man ju nere för La Manga Cup, som inleds med en match mot norska Lyn på fredag. I slutet av februari åker man sedan ner för nytt träningsläger i Malaga.

– Det är speciellt skönt att få komma igång med matchandet så tidigt som möjligt.

Men ni har tufft motstånd där nere...

Annons

– Ja, vi möter Lyn i första matchen och sedan vet vi ju inte, men det är mycket bra motstånd. Så det ska bli intressant att se var vi står.

Ni har fått fyra nyförvärv så här långt. Vem har imponerat mest på dig?

– Daryl Smylie har sett bra ut. Han ligger bra i rollen som släpande forward eller offensiv mittfältare.

PSYKOLOG NANNE

Kalmar FF står för en svår uppgift denna säsong, då man som regerande allsvenska mästare ska försvara SM-guldet. Många klubbar kan drabbas av baksmälla en sådan säsong, men det tror inte Carlsson om sitt KFF.

– Nej, vi flyger inte iväg och tror vi är bäst. Och Nanne (Bergstrand, coach) är ju psykolog och har redan börjat med sitt tugg om att det är ett nytt år nu och att det som varit är nostalgi. Och det är bra att han gjort det.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons