Annons
Nyheter

Timmy trivs i toppen

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2006

FOTBOLL, DIV. IVBenny Sigurdsson var på sin tid en duktig målvakt.Sonen Timmy gillar istället att göra mål på såna av farsans sort.– Det går bra tillsammans med ”Manne” och jag får många bra bollar av ”Kimman”, säger Sigurdsson junior, som med sina tio mål är en av förklaringarna till RM IF:s division IV-succé.

Emanuel ”Manne” Claesson och Joakim ”Kimman” Bengtsson, båda födda 1986, har i år på allvar blommat ut på regionens gräsplaner och gjort sig varsitt namn på den lokala fotbollsmarknaden.

Annons

Precis som Timmy Sigurdsson.

I 2–1-matchen mot Kalmar Södra IF i veckan pangade forwardskämpen in ett mål för sitt RM och är därmed uppe i tio fullträffar.

– Jag har kommit in i det och det går bra tillsammans med ”Manne” och jag får många bra bollar av ”Kimman”, säger Timmy, som hellre vill snacka om laget än ”jaget” på frågan varför nykomlingen RM ligger överraskningstvåa i tabellen.

– Alla jobbar bra, det är ett j-a go i det här gänget.

Kärlek till laget

Och det verkar vara just den här kärleken till laget och RM som får Timmy Sigurdsson att inte vilja blicka någon annanstans i klubbväg. Färjestadens GoIF kom nämligen med en förfrågan om testträning tidigare i sommar – Timmy tackade dock vänligt men bestämt nej.

Peter Boström, som till vardags coachar RM-rivalen SSG IF i femman, känner till Sigurdsson och målade forwardens band till Runvallenklubben så här vackert:

– Om något hjärta pumpar blått, så är det hans...

Längsta strået

Smedby BoIK leder serien på 40 poäng. RM är tvåa på den positiva kvalplatsen med 34 och Madesjö IF skuggar ytterligare tre pinnar efter.

Annons

Ölänningarna har överrumplat de andra lagen med sin rörliga totalfotboll och är efter just Smedby seriens målgladaste lag med hela 47 fullträffar i motståndarnätmaskorna.

På 16 spelade tillställningar ger det ett snitt på finfina 2,94 per match.

Timmy, ni är tvåa som nykomlingar, är det dålig klass på fyran eller är det RM som är bra?

– Dålig klass är det inte, säger han snabbt och bestämt.

– Det är tufft och många bra lag, men vi har dragit det längsta strået i många matcher.

Pratar ni högt om elitfyran på Runvallen nu?

– Nä, det gör vi inte. Det är många matcher kvar och vi tar en i taget, klyschar tiomålsskytten Timmy Sigurdsson som avslutning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons