Annons
Nyheter

Tillbakablick på La Manga -08

Nyheter • Publicerad 7 mars 2008

FOTBOLL

Då är Kalmar FF:s träningsläger i La Manga 2008 över och det kan vara på sin plats att titta tillbaka lite och sammanfatta de viktigaste händelserna.

Annons

Till att börja med måste det sägas att vi vann turneringen, i finalen slog vi Bröndby med 2-0, odiskutabelt också för den delen. Vi mötte Bröndby i Royal League för ett par år sedan och då var de bra, mycket bra. Och nu kan vi i FF konstatera att förhållandena är tvärtom, ombytta roller. Målen gjordes av Cesar och Ingelsten. Segern innebar också att det var vår andra turneringsvinst på två försök. Den första kom redan 1999 då vi slog Molde med 3-2 i en klassisk FF-seger som norrmännen fortfarande kallar det största rånet de varit med om och ”det dårligste laget vi noensinne tapet mot”. Molde tyckte nämligen de var förmer än oss för att de spelat Champions League året innan och gjort det bra medan vi var ett gäng halvamatörer bestående av Kostajesus, Torsåsraggare och öländska bonnlurkar. Alltså, fotbollsmässigt var lägret 2008 en höjdare.

FANNS MÅNGA BENKNÄCKARE

Andra minnesvärda fotbollsrelaterade händelser då? Cesar blev utvald till turneringens bäste spelare efter finalen i min frånvaro. Det var han väl värd, två mål i första matchen mot Vålerenga och ett i finalen låg säkert till grund till utmärkelsen ihop med hans frejdiga spel där ute till vänster. Zlatan ”Persnäs” Azinovic stod i buren två matcher och gjorde det bra. Han har börjat ta för sig ordentligt.

Det fanns många benknäckare där nere i La Manga. Först ville Tromsös keeper ha David Elms ben serverat och nyavsparkat på fat, sedan var det Bagarns tur att bli hotad av en dansk galenpanna. Nu när vi ”old boysen” i laget börjar bli så gamla att vi sträcker på oss efter vi kört bil en sväng, har plastfemmor till ICA i nyckelringen och tycker det är högljutt och stimmigt i omklädningsrummet är det skönt att se att nästnästa generation är här. Åttiotalisterna kan man nämligen inte räkna med men två niondeklassare! (födda 1992) var med till La Manga. Väluppfostrade. Och verkligt bra bollspelare för den delen...

Kanske når Kalmar FF:s budget upp till 50 miljoner i år. Samma summa betalade det ryska laget Rubin Kazan för sin högerback. De kom på fjärde plats…

TONFISKÄTANDE KALMARITER

Men de riktigt viktiga händelserna då? Vi krigade natt och dag, drömde taktik de timmar vi sov och såg träningsplanen som ett slagfält. Och den som behärskar RISK bäst är: Petter Wastå. Han är, kort och gott, en slug jävel.

Förutom vårt intensiva RISK-spelande märktes det i vårt rum att vi börjar bli till åren. Vi, förutom Rydström som aldrig vill sluta höras, hetsar inte upp oss längre, vi börjar bli som gamla halväckliga hundar: ligger, pissar och äter mest. Och vi fick oss en tankeställare när det var dags för invägning på gymmet. En keeper (kan ni aldrig gissa…) tangerade nästan 0,1 ton och vi andra var på god väg. Efter det har La Manga aldrig sett på maken till tonfisksätande kalmariter.

Erik Israelsson blev av med sin väska på flyget ner och den fick han inte återse på hela vistelsen. Det var tråkigt men ännu tråkigare var att han vann vår femkamp i fotboll som vår allt-i-allo Bisse arrangerat. Den borde jag tagit hem men jag fick nöja mig med tredjeplatsen. Och snål som man är tog man det dyraste på prisbordet istället för det man egentligen ville ha: presentkortet på smörgåstårtan. Men det var väl tur det.

Otroligt hur ”close” ÖB kommer Kalmar FF. Att den lilla blaskan lyckas nästla sig rätt in i Kalmar FF:s hjärta är ett mysterium. Hur gör dom?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons