Annons
Nyheter

Tillbaka på Glömmingelunden

Nyheter • Publicerad 12 november 2007

FOTBOLL, DIV 4

Det händer saker på Glömmingelunden. Emil Börjesson, en av bygdens söner, är tillbaka. Johan ”Stegen” Steglander har dessutom ritat på ett kontrakt som spelande assisterande tränare.

Annons

Emil Börjesson imponerade stort under sin debutsäsong i Glömminge-tröjan 2006. Emil dominerade femmans högerkant i många matcher och assisterade till ett 15-tal mål. Börjesson tog sedan klivet till Kalmar FF tipselit, men efter endast en säsong med rödvitt är 17-åringen tillbaka på hemmaplan igen.

– Det ska bli kul, det ser lovande ut inför nästa säsong hos Glömminge, säger Emil.

Men varför ger du upp KFF-drömmen?

– Det var lite för hård konkurrens. Jag fick för lite speltid för att jag skulle känna mig motiverad att vara kvar. Jag har fått hoppa in lite, jag har inte spelat nån match från start.

Så du stannar inte kvar och kämpar?

– Nä, nu när Glömminge gick upp ville jag tillbaka och testa.

RAPP

Marcus Kraaijenbrink klagar givetvis inte över sitt nyförvärv.

– Emil har varit huvudmålet på tillskottssidan.

Hur ska du använda Emil?

Annons

– Som forward eller mittfältare. Han är en rapp spelare, rappa spelare är viktiga att ha.

Förutom Emil, så vänder även Mikael Johansson tillbaka. Mikael, också en spelare som kan spela på mittfältet eller i anfallet, kommer närmast från Hossmo BK där han har lirat den senaste säsongen.

Johan Steglander är kvar hos ”Giffarna”, men nyheten är att ”Stegen” blir ny spelande assisterande tränare.

– Många har snackat om att han blir assisterande bara för pengarnas skull, men så är absolut inte fallet. Jag har känt ”Stegen” länge och han har inte tagit ut nåt i Kalmar AIK under 22 år och det gör han inte här heller, understryker Marcus Kraaijenbrink.

– Det handlar inte om det. Målet har varit att ha kvar ”Stegen” och det här är ett sätt att försöka behålla honom i föreningen den dag han lägger av, han är en otroligt duktig ledare, fortsätter Kraaijenbrink om sin snart 37-årige mittfältare.

OPERATION

Eldsjälen Björn Johansson är visserligen kvar i klubben, Björn har dock aviserat att han tar ett steg tillbaka den här säsongen. Marcus Kraaijenbrink jobbar därför på ytterligare ett namn som ska ingå i tränarstaben, men vem det blir är inte klart än.

Spelare ut, Marcus?

– I dagsläget är det bara Kim Lindbladh, som visserligen är ett j-a avbräck. Jonas Karlsson ska operera sig i knäet i dagarna och jag hoppas att han är med i vår igen. Rickard Persson har dessutom inte bestämt sig hundraprocentigt än.

Det ryktas om Jonas Deurell till Glömminge.

Annons

– Jag har också hört det, men jag har inte pratat med honom. Det är en duktig målvakt och en go kille, samtidigt har vi Tobias Olsson som är riktigt j-a bra och ett par yngre målvakter som är duktiga. Det gäller att vi inte tappar dem.

Armend Avdyli, då?

– Han jobbar i Malmö, men det finns en risk att hans jobb läggs ner. Blir det så flyttar han hem och då är det Glömminge som gäller. Vi vet var vi har varandra.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons