Annons
Nyheter

Tappra ”Kanoner” föll i slutminuten

Nyheter • Publicerad 19 maj 2006

FOTBOLL, SMÅLANDSCUPENChrister ”Billen” Anderssons snygga strut i förlängningen såg ut att skrällskicka SSG IF vidare till Smålandscupens femte omgång på IFK Bergas bekostnad, men Kalmarlaget reste sig och vann med 2–1 tack vare två mål från lagkaptenen Jonas Bergs fot.– Tungt givetvis, men vi stod upp bra, säger ”Billen” strax efter slutsignalen.

SSG bjöd verkligen upp till dans på ett soligt men kylhärjat Sandbyvallen i tisdags kväll. ”Kanonerna”, till vardags i femman, visade ingen respekt alls för elitfyranlaget Berga.

Annons

Peter Boströms manskap visade prov på excellent positionsspel. Överflyttningarna fungerade, press med understöd tillämpades, ja, det var som taget ur svensk fotbolls senaste instruktionsbok – Lasse Lagerbäck skulle varit stolt.

– Det är lite Kalmar FF över oss. Vi har jobbat mycket på det under vintern och killarna vet vad de ska göra, säger Boström.

Tempogasen

SSG var heller inte sent att attackera när tillfälle gavs, men oskärpa i boxen gjorde ändå de klara målchanserna lätträknade. Samma sak gällde för gästerna.

I den andra halvleken trampade tekniskt duktiga Berga på tempogasen och framförallt bolltempot ökade. IFK tog sig oftast fram på vänsterkanten, men precis som i första skapade inte laget de där riktigt heta möjligheterna.

Den farligaste chansen tillföll istället hemmalaget när utmärkte mittbacken Ulf Andersson skickade fram en boll till mittfältaren Peter Mård som hade dröjt sig kvar i anfallet.

Mård var ensam med bortakeepern, men fick inte till avslutet på önskat vis.

Höger yttersida

0–0 vid full tid och förlängning.

Då började det hända saker.

Annons

Redan efter tre minuter tillförskaffade sig SSG en av många hörnor. Bollen hamnade i bortre delen av straffområdet och där fick en omarkerad ”Billen” Andersson praktträff.

– Man är ju ingen huvudspelare precis, så jag hoppades att den skulle slinka igenom och det gjorde den ju, säger Andersson, som fick hoppa in i den andra akten.

”Billen” slog till med en höger yttersida och kulan borrade sig upp i det bortre krysset. Efter målet tryckte Berga på för en kvittering, det blev således jobbigt för SSG.

– När vi tog ledningen föll vi nästan ner i knäna på försvaret. Det var fortfarande ganska lång tid kvar, fortsätter ”Billen”.

Sagolik strut

IFK fick betalt.

Ett Bergainlägg nickades bort av ö-försvaret, men bollen hamnade vid lagkaptenen Jonas Bergs fötter. Berg klippte till på volley och Robert Abrahamsson i SSG-målet var chanslös. En sagolik strut.

När den andra förlängningskvarten var 14 minuter gammal, ynka 60 sekunder kvar till straffar alltså, klippte samme Berg till igen.

Den här gången såg han ut att måtta ett inlägg från höger, men bollen hamnade på något konstigt vis i Abrahamssons högra kryss.

Game over.

Annons

– Vi gjorde en jättebra insats. Det är kul att mäta sig med sånt här motstånd och ska en match ha två vinnare var det här väl en sådan, avslutar Peter Boström.

Hela SSG ska ha beröm för sin insats, men en extra guldstjärna utgår till Mattias Nilsson. Mittfältsmaskinen vet knappast hur det känns att förlora en närkamp...

FAKTA/SMÅLANDSCUPENSSG IF – IFK Berga 1–2 efter förlängning (0–0 vid full tid)Målen: 1–0 Christer ”Billen” Andersson, 1–1 Johan Berg, 1–2 Johan Berg.

Startelvan, SSG: Robert Abrahamsson – Niklas Olsson, Johan Hammarsten, Ulf Andersson, Patrik Svensson – Daniel Nilsson, Peter Mård, Mattias Nilsson, Peter Helgesson – Martin Gustavsson, Mikael Andersson.

Avbytare: Pelle Folkesson, Christer ”Billen” Andersson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons