Nyheter

Tappade ledningen i toppmöte

Nyheter • Publicerad 21 augusti 2007

FOTBOLL, DIV. 4 DAM

IFK Borgholm hade ett gyllene läge att rycka i division 4-toppen via en 2-1-ledning hemma mot toppkollegan Timmernabbens IF. Småländskorna kvitterade dock med kvarten kvar.

– Snöpligt när vi ledde, men totalt sett var det rättvist, säger IFK-tränaren Janne Strindhag efter 2-2 (1-1).

Blåvitt stod inte riktigt att känna igen i den första halvleken. Normalt sett är det IFK som brukar bjuda upp till både ett högt tempo samt en härlig kampvilja. Istället var kortväxta Timmernabben det hetare laget. Småländskorna utnyttjade IFK:s problem med att etablera ett vägvinnande passningsspel och TIF kunde komma till snabba spelvändningar.

LÅNGSAMT

I den 22:a minuten fick gästerna målmässig utdelning när ett inlägg rakt framifrån nådde IFK-boxen. Keepern Anna Rydberg förlorade duellen mot en bortaforward och bollen rullade långsamt mot mållinjen. Högermittfältaren Moa Larsson gjorde ett gott hemåtjobb, men kunde inte förhindra TIF:s ledningsmål. Åtta minuter senare hade IFK ett jätteläge till en kvittering. Marie Erlandsson kom förbi bortamålvakten, men ur snäv vinkel lyfte forwarden bollen utanför målramen.

Timmernabben såg ut att gå till pausvilan med en 1-0-ledning i kappsäcken, men då blixtrade Moa Larsson till. Moa gjorde sin back och skickade in ett hårt och lågt inlägg som innermittfältaren Ida Olsson fläkte sig fram på och styrde in i nättaket.

– Vi blev bekväma defensivt, vi råkade ut för en hel del spelvändningar, var Janne Strindhags analys av den första akten.

”SNÖPLIGT”

IFK fick en smakstart i början av andra. Moa Olsson måttade en hörna som backen Linnéa Olsson knoppade in till 2-1. Borgholm hade sedan en bra period, där Maria Boström fann sig ensam, men friläget räddades av TIF-målvakten.

Med en kvart kvar på matchuret kvitterade Timmernabben genom ett friläge, där en maktlös Anna Rydberg rundades. Båda lagen hade sedan ett par bra chanser var, men 2ð2 stod sig matchtiden ut. I och med krysset behöll serieledande poängavståndet på tre pinnar till trean Timmernabben. IFK leder en före Norra Tång.

– Snöpligt när vi ledde, men totalt sett var det rättvist, säger Strindhag.

I IFK ska backlinjen bestående av Linnéa Olsson, Emma Nilsson och Jennie Larsson, samt Ida Olsson, ångvälten på mitten, ha beröm för sitt dagsverke.