Annons
Nyheter

Talangen inför lägret: Landslaget är målet

Nyheter • Publicerad 8 november 2006

FOTBOLLTill helgen åker den 14-årige talangen Rasmus Sjöstedt, från Färjestaden, till Svenska Fotbollförbundets talangläger i Halmstad.

Enligt den målmedvetne ynglingen är veckoslutet bara ett stopp på vägen mot större uppdrag.

Annons

– Målet är att komma med i landslaget, säger han.

I helgen var ölänningen Daniel Mobaeck med och förde Elfsborg till SM-guld. Och återväxten ser ut att var tryggad på ön. Rasmus Sjöstedt tillhör nämligen en av Småland och Hallands mest talangfulla spelare och han har belönats med en plats på lägret.

– Det var jättekul att jag kom med, men jag blev lite överraskad också, berättar Färjestadens GoIF-produkten.

I Halmstad kommer han att ha många granskande ögon på sig under varje träningspass.

– Det är lite nervöst och man måste försöka att få till det på varje träningspass.

Stellans pojk

Pappa Stellan Sjöstedt var en stor profil i Färjestadens starka lag under 90-talet. Och precis som fadern spelar Rasmus helst centralt i mittförsvaret.

– Jag har väl fått ärva den platsen av honom, säger han och skrattar.

Stellan var även en sejour i Kalmar FF och det mesta tyder på att sonen följer i hans fotspår även i det avseendet. Redan nu tränar nämligen 14-åringen tillsammans med klubben två gånger i veckan, men en övergång till smålänningarna är inte aktuell i det här skedet.

– Nej, nu är målet att ta en plats i Färjestadens A-trupp och vara med i b-laget.

Annons

– Men jag vill nog gå in till Kalmar FF sedan för att utvecklas.

Bara kul

För att komma långt inom fotbollen krävs det kopiösa mängder träning och en stor portion vilja. Trots Rasmus Sjöstedts ringa ålder kommer det under nästa säsong att bli runt fem pass i veckan då det är tänkt att han både ska hinna med att träna med Färjestaden och Kalmar FF.

– Det är ingenting som skrämmer, det är bara kul, säger han och ler.

Fotnot: Rasmus Sjöstedt har dessutom blivit uttagen till Smålandslaget, pojkar födda 1992, då de ska träna och spela match mot Östergötlands FF i Jönköping den 26-28 december. Sjöstedts klubbkompis Christopher Christensson är också en av de 32 uttagna spelarna. Böda/Högbys Axel Eriksson och Mörbylånga GoIF:s Kim Akthagen är uttagna som reserver.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons