Annons
Nyheter

Svenska Fotbollförbundet i samarbete med CoBödabana

Nyheter • Publicerad 11 juli 2008

BEACHSOCCER

Den klassiska beachsoccer-turneringen på Böda Sands vidsträckta stränder, CoBödabana, gör nu ett nytt avtryck i sportens historia. För första gången går nu Svenska Fotbollförbundet in som arrangörspartner i en beachsoccer-turnering.

Annons

– Vi är den enda turneringen de samarbetar med och det är kanske lite för att vi uttalat följer FIFA:s regelverk, säger tävlingsgeneralen Patrick Blomström stolt.

På lördag är det dags för årets upplaga av Sveriges äldsta återkommande beachsoccer-turnering, då CoBödabana drar igång för tolfte året i rad. Precis som de senaste åren är det Vetlanda United som står som arrangör, men i år är man alltså officiell samarbetspartner med Svenska Fotbollförbundet. Supportande klubb är Böda/Högby.

FLER LAG NU

Årets CoBödabana har lockat fler lag än ifjol. Tolv herrlag och fem damlag gör upp om titlarna på lördag.

– Kungälv är väldigt starka, så det står väl mellan dem och Nässjö, Vetlanda, Portugiserna och Böda/Högby, säger Blomström. Det är väl de fem lagen, men det blir tuffare och tuffare för varje år.

På damsidan tror Blomström på IFK Kalmar-betonade laget Högtryck.

– Ja, de har regerat på beachen några år nu, säger han.

SAMLAD ELIT

Några lokala hopp, då? Ja, i damklassen är ett lag med Borgholmstjejer anmält och i herrklassen står det öländska hoppet till Böda/Högby. Men det är tuff konkurrens om Bödabuktsbucklan och lag från Stockholm, Göteborg och Malmö är anmälda, dessutom kommer flera lag från beachsoccertäta området kring Nässjö/Vetlanda.

– Ja... Eliten samlas här uppe, konstaterar Blomström avslutningsvis.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons