Nyheter

Svårförklarad förlust för FGoIF

Nyheter • Publicerad 12 juni 2008

FOTBOLL, ELITFYRAN

Färjestaden har gjort ett par riktigt fina matcher i år. Men i onsdags kom andra raka bottennappet i serien. Hemma mot Målilla GoIF blev det åter en svårförklarad förlust med 2-1.

– Det känns så konstigt, vad ska vi göra? Jag står helt frågande, säger tränare Magnus Olander om situationen.

Det såg aldrig ut att bli någon fotbollsfest på Tallhöjden i onsdags kväll. När laget tågade in till ”Stå på, gå på” fanns 19 (!) åskådare på plats. Visserligen rullade fler folk in efterhand, men det var ändå ingen rolig syn. Och roligare var det inte heller på planen, speciellt inte när Stefan Lind efter en misslyckad öländsk offside-ställning gav Målilla ledningen med 1-0 efter bara 11 minuter.

DÅLIGA PASS

Färjestaden såg inledningsvis ut att väga lätt mot de stora, starka skogsgubbarna från Målilla. Mot ett sådant motstånd måste man vara kvick i både ben och huvud och det blev faktiskt Färjestaden efterhand. Under hela första halvlek såg spelet bättre och bättre ut, men fortfarande var passningsspelet under all kritik.

– Ja, det var helt borta, medger Olander. Och jag vet inte varför, vi har ju levt på passningsspelet innan. Men inget stämde i dag.

SERIEDEBUT

I början av andra halvlek flyttade Martin Gustavsson upp i anfallet då Kim Nilsson kom in och gjorde seriedebut på mitten. Men innebandystjärnan hade inte varit länge på planen innan Stefan Lind gjorde sitt andra mål för dagen, 0-2.

– Varför fungerar inte spelet, varken offensivt eller defensivt? frågar sig Olander och suckar över att laget kanske inte vann en enda andraboll under hela matchen.

Och andra halvlek var riktigt risig. Alldeles för svårt och krångligt spel kryddat med alldeles för mycket ”pisspass”.

REDUCERADE

Nio minuter från full tid krigade Jimmy Gullquist dock till sig bollen som var på väg ut över Målillas förlängda mållinje. Han lyckades få fram den till Martin Gustavsson som stolpe in reducerade till 1-2. Färjestaden låg sedan på rejält de sista minuterna, men det var alldeles för sent. Matchen slutade 1-2.

– Vi kan inte sätta dit våra chanser, vi får de inte ens på mål, säger mittbacken Johan Ljungström. Vi har inte nåt flyt.

– Och vi har problem med deras diagonala löpningar mellan våra mittbackar, tillägger målvakt Pontus Knutsson. Det var så andra målet kom till.

– Alla deras farligheter börjar med våra misstag, våra felpass, säger ”Ljungis”.

– Ja, de utnyttjar våra misstag, fyller Christopher Christensson i.

Men hur ska den här negativa spiralen få ett slut?

– Det har varit en tung period nu. Vi spelar jättebra fram till sista passen, sedan går det inte. Det där sista flytet saknas. Vi behöver få in några enkla bollar så vi får tillbaka flytet igen, tror Ljungström.