Annons
Nyheter

Svantesson kvar 2007, men blir det elitfyran eller fyran?

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2006

FOTBOLL,KVAL TILL ELITFYRANImorgon inleder RM IF sitt kvalspel mot elitfyran.Då kommer Högsby IK till Runvallen.– Vi går ut och kör järnet, säger RM-coachen Anders Svantesson, som gjort klart med en förlängning i klubben 2007.

Ja, hur det än går i kvalet upp mot elitfyran så blir alltså Anders Svantesson kvar som RM-tränare nästa säsong.

Annons

– Det har varit positivt från styrelse och sektionen och framförallt från spelarna. De tycker det har fungerat bra med den här trion, säger ”Braxen”, som coachat laget tillsammans med målvakten Niclas Ohlsson och Olaus Olsson som assisterande.

Och samtliga i den lyckosamma trion har bestämt sig för att fortsätta leda laget även 2007.

– Vi har gjort det bra i serien och jag tycker fortfarande att det går att utveckla laget. Och det är en positiv anda i föreningen, säger Svantesson.

Tuffa 90

Javisst har det gått bra i serien. Som nykomlingar i division IV har RM spelat till sig den andraplats i tabellen som leder till kval mot elitfyran. Där väntar Högsby IK imorgon.

– De är minst lika bra som oss och vi vet ingenting om varandra. Det är bara att köra på, säger Svantesson.

Lagets försvarare Valentin Folkemark tror på en hård holmgång imorgon.

– Jag tror det blir jäkligt tufft. De ligger ju också i fyran och vill upp. Det är två lag som inte vet någonting om varandra så det blir nog tufft i 90 minuter, säger backen.

Vad vet du egentligen om Högsby IK, ”Valle”?

– Inte mycket mer än att de ligger inne i Smålandsskogarna. Jag har aldrig mött dem.

Annons

Samspelt trio

”Valle” och hans RM spelar i kvalgrupp I, där gruppettan och grupptvåan går upp i elitfyran nästa år. Det kan även bli så att den bästa grupptrean av de två grupperna också går upp, men det vet vi först efter att kvalet mot division III är avslutat.

Övriga lag i RM:s grupp är Eneryda IF, Högsby IK och IF Hallby.

– Man vet inte så mycket om lagen, men Eneryda och Hallby kommer ju från elitfyran så de borde vara lite mer organiserade i sitt spel, funderar Folkemark.

Några som också varit organiserade är Valentin Folkemark, hans markerande mittbackskollega Lars Otterdahl och liberon Anders Johansson.

– Vi har blivit samspelta under säsongen och snackar bra med varandra. Och det funkar bra med trebackslinjen, då jag och ”Lasse” går och markerar medan Anders tar djupet.

Var det på grund av Anders Johanssons avstängning ni förlorade med 4-0 mot Gullabo SK senast?

– Nja. Visst, han är en bra spelare och vi saknade honom, men att vi förlorade berodde inte på honom. Det var andra saker.

Vad tror du det innebär att åka på en så sur förlust såhär precis innan kvalet?

– Jag tror det fick oss att vakna lite. Jag tror det var bra så vi fick reda på att det inte bara går att gå ut och springa omkring på planen.

Annons

Hur går det mot Högsby nu då?

– Jag tror vi vinner med 2-0.

Men du gör inga mål, va?

– Nej, det blir det nog inte. Jag spelar för långt bak.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons