Annons
Nyheter

Succémålvakten lämnar Degerhamn

Nyheter • Publicerad 2 november 2006

FOTBOLL, DIV. VIDegerhamns IF släppte in 64 mål under säsongen. Trots det var målvakten Mattias Johansson en av lagets främsta spelare under säsongen. Redan nu står det dock klart att klubben kommer gå miste om sitt fynd.– Jag jobbar och går i skolan så jag kommer inte hinna med att spela, klargör SK Lojal-produkten.

När Mattias Johansson flyttade till Kalmar, från Hultsfred, för snart tre år sedan blev han lockad till Degerhamn av en klasskompis till hans flickvän. Första säsongen i klubben är han inte helt nöjd med utan det var först i år som 22-åringen fick sitt målvaktsspel att fungera fullt ut.

Annons

– Det har absolut gått bättre det här året. Något som är lite märkligt eftersom jag har haft problem att träna så mycket som jag hade önskat, förklarar han.

Ett kvitto på att burväktaren gjort en fin säsong fick han när division V-klubben SSG hörde av sig och ville ta del av hans tjänster mellan stolparna.

– Det var verkligen skitkul, då märks det att man har gjort något bra. Men jag fick säga nej, eftersom jag inte har tid. Skulle jag gått dit hade jag velat satsa, berättar Johansson som efter sommaren kommer att flytta till Trollhättan för vidare studier.

Olika backlinjer

När Mattias Johansson började i Degerhamn inför säsongen 2005 hade föreningen sina vinterträningar i Kalmar. När det var dags för första resan ner till sin nya hemmaplan blev det något av en chock för smålänningen.

– Det kändes som om vi åkte till världens ände, minns han.

När värsta reschocken hade lagt sig så lärde sig målvakten att uppskatta klubben på södra Öland där han kom att husera under två säsonger. I år kom Degerhamn åtta i division VI.

– Lagmässigt har vi åkt bergochdalbana. Nu på hösten fick vi stryk av Rockneby med 0-11 och matchen efter var vi riktigt bra mot ett annat topplag. Problemet är att vi inte har haft två samma backlinje i två matcher under hela säsongen.

Till ”Trollywood”

Mattias Johansson anser att Degerhamns IF har gått framåt under de sista åren och därför tycker han att det vore sorgligt om klubben inte skulle få ihop något A-lag till nästa säsong.

Annons

– Det är tråkigt att de kanske inte får ihop något lag, men det är bara att önska dem lycka till och hoppas att de får ihop folk.

Till nästa år är det också klart att huvudtränaren Göran Lundberg försvinner från sin post.

– Han har verkligen varit kanon, en otroligt bra kille, berömmer målvakten.

Hultsfredsonen avskriver allt vidare spel på Öland och nästa gång som han ställer sig i ett fotbollsmål igen lär det bli i trakten av Trollhättan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons