Annons
Nyheter

Straff-jubel efter ”VM-finalen”

Nyheter • Publicerad 31 maj 2008

FOTBOLL

Lilla VM blev återigen en succé. För första gången deltog samtliga av Ölands femteklasser.

Annons

– Väldigt glädjande, konstaterar Ölandsbladets marknadschef Jörgen Petersson, som tillsammans med Ölands Bank, Ölands Försäkringsbolag och Färjestadens GoIF ligger bakom turneringen.

För tredje gången arrangerades Lilla VM på Tallhöjden i Färjestaden och för första gången var samtliga av Ölands femteklasser med i turneringen.

– Det märks att detta är uppskattat. När jag har pratat med klassföreståndarna så säger de att ungarna pratat om detta i flera veckor.

DRAMATISKA SLUTSEKUNDER

Efter gruppspelet var det fyra lag kvar i semifinal. I matchen mellan Schweiz (Glömmingeskolan) och Frankrike vit (Färjestaden 5C) var det väldigt jämnt. Det lutade åt att matchen skulle sluta 1–1 men med bara ett par sekunder kvar fick Schweiz straff och man avgjorde matchen. I den andra semifinalen vann Italien vit (Färjestaden 5A) ganska bekvämt mot Brasilien (Viktoriaskolan 5B) med 3–1.

Finalen som följde mellan Schweiz och Italien vit var väldigt jämn. Italien tog ledningen tidigt i matchen men Schweiz kvitterade då en av deras tjejer från halva plan slog bollen i mål. Finalen gick till straffar där Italiens målvakt Lucas Andersson blev stor hjälte.

– Jag var aldrig nervös. Jag trodde vi skulle vinna, säger hjälten kaxigt.

Har det varit en rolig turnering annars?

– Ja, väldigt, säger hela segerklassen i samklang.

JOHAN MALMQVIST

Läs merom Lilla VM i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons