Nyheter

Storförlust när FGoIF rasade ihop helt

Nyheter • Publicerad 23 maj 2006

FOTBOLL, DIV IIITrots en bra start och ett tidigt ledningsmål blev det en riktigt nattsvart kväll för Färjestadens GoIF hemma mot bottenkollegan Ronneby BK. 1–0 blev pinsamma 1–5 till slut.

Färjestadens GoIF fick en bra start när Ronneby BK gästade Tallhöjden. Ölänningarna såg taggade ut och kunde också ta ledningen efter elva minuters spel.

Johan Flobecker, en av den första halvlekens förgrundsfigurer, hittade Jimmy Gullquist med en suverän djupledsboll igenom gästernas backlinje. Gullquists avslutning var sedan inte mycket sämre då han kallt placerade in 1–0.

Missade chanser

FGoIF fortsatte att spela bra efter målet. Hemmalaget skapade flera vassa chanser, allt som oftast efter förarbete av Flobecker. Både ”Flo” själv och målskytten Gullquist brände frilägen och det såg ut att vara en tidsfråga innan tvåan skulle komma.

Men i stället kom två riktiga stjärnsmällar utdelade av gästerna. I den 33:e minuten styrde Nicklas Nelson oturligt in kvitteringen i eget mål efter en Ronnebynick av Pierre Nilsson. Nilsson noterades för målet och fem minuter senare var det dags igen då han dunkade in en frispark nere vid Jonas ”Muppe” Deurells vänstra stolpe.

1–2 betydde alltså den drömträffen och Ronneby kunde gå till pausvila med en inte särskilt rättvis ledning.

Rejält ras

FGoIF fortsatte sedan att skapa chanser i inledningen på den andra akten. Men vad hjälpte det då de precis som i den första missades?

I stället för en öländsk kvittering rasade det helt. Gästerna tilläts att göra tre mål mellan matchminut 57 och 69. 1–2 blev snabbt till 1–5 efter slarv och matchen var förstås avgjord.

– Vi spelar bra i första och börjar positivt i andra. Men sedan faller vi på eget grepp helt enkelt. Inte mot ett bättre lag utan på våra egna misstag, säger Färjestadens tränare Joachim Christensson besviket.

FAKTA/Färjestadens GoIF–Ronneby BK 1–5 (1–2)Målen: 1–0 Jimmy Gullquist (11), 1–1 Pierre Nilsson (33), 1–2 Pierre Nilsson (38), 1–3 Johan Söderstam, 1–4 Pierre Nilsson (62), 1–5 Pierre Nilsson.

Startelvan 4–2–2: Jonas Deurell – P–M Carlsson, Nicklas Nelson, Tom Karlsson, Jimmie Nilsson – Tobias Johansson, Karl–Fredrik Karlsson, Johan Flobecker‚ Ali Soukiyh – Nils–Petter Nilsson, Jimmy Gullquist.

Avb: Tobias Olsson, Johan Lewton, Mathias Lindberg, Christopher Roswall, Johan Wrangsten.

Kvarnligan:

3: Jimmy Gullquist. Sprang mycket och skapade chanser. Dessutom målskytt.

2: Johan Flobecker. Dominerade helt i den första halvleken. Vann boll och fördelade med suveräna passningar.

1: Ali Soukiyh. Slet hårt på mittfältet. Bra arbetsinsats.