Annons
Nyheter

Starkt KFF inviger konstgräset

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2011

FOTBOLL

Handplockade Mörbylånga kommun United får det tufft att försvara ön när det nya konstgräset vid Tallhöjden invigs i kväll (tisdag). Kalmar FF kommer med a- och spetstruppen.

Annons

– Sådana här tillställningar brukar ju vara jätteroliga, säger KFF:s lagledare Ola Ragnarsson.

Degerhamns IF:s Johan ”JC” Carlsson ska vinna mittfältet mot Henrik Rydström, SSG:s Johan Helgesson ska sätta stopp för Daniel Sobralense och RM IF:s Emanuel Classon ska sätta bollarna förbi Etrit Berisha. Det blir ett stjärnspäckat Kalmar FF som gästar ett handplockat all star-lag från Mörbylånga kommun när konstgräset vid Tallhöjden invigs.

Frånsett skadade och sjuka spelare kommer Kalmar FF med starkast möjliga a-trupp, tillsammans med spetstruppen. Men både a-laget och Juniorallsvenskanlaget spelade i helgen och båda lagen har en varsin final kvar att tänka på.

– Vi kommer med 22–23 man och vi kommer att dela upp speltiden mellan dem ordentligt. Det kan bli en varsin halvlek, säger Ola Ragnarsson.

Kalmar FF-trotjänaren och Färjestadens GoIF-produkten Tobias Carlsson är dock, tillsammans med Stefan Larsson och Erik Israelsson, en av dem som är osäker till spel.

– Jag har ont i hälsenan så det är osäkert om jag spelar. Men jag skulle hemskt gärna gjort det, man har ju sprungit där otaliga gånger där på gruset, säger han.

FF:s andra ölänning på seniornivå, Rasmus Sjöstedt, hoppas dock på spel.

– Jag har inte fått något besked ännu, men jag hoppas vara med, säger han.

Lagledaren Ola Ragnarsson har varit med KFF om den här typen av ”jippo” tidigare.

– Det brukar vara jätteroligt och komma mycket folk. Det är trevligt, hade vi haft tid hade vi gärna gjort det oftare, säger han.

Annons

MÅNGA TALANGER

Ragnarsson och FF:s två ölänningar betonar också betydelsen av att konstgräset nått Öland.

– Det har Öland behövt och det glädjer oss också. Det finns många talanger på Öland och nu får de bättre möjligheter att utvecklas, säger Ragnarsson.

– Det är kul att de fått konstgräs till slut. Det är jäkligt viktigt för att de ska kunna ha de förutsättningarna att spela på konstgräs, så man inte tappar för mycket till andra lag och andra idrotter, säger ”Tobbe”.

– Det är ju en viktig faktor att kunna spela på konstgräs. Det är ju fyra-fem månader om året då man annars får vara på grus eller inomhus, säger Sjöstedt.

Det öländska laget har fått återbud på grund av skador på Filip Lindqvist och Emil Börjesson. Ersätter gör Färjestadens GoIF:s Jimmie Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons