Nyheter

SSG knäckte ”Degis”

Nyheter • Publicerad 24 maj 2006

FOTBOLL, ÖM, FÖRSTA OMGÅNGENEtt hårt jobbande Degerhamns IF stod upp bra när SSG IF gästade Alunvallen för lagens ÖM–drabbning i tisdags. ”Kanonerna” lyckades dock spräcka nollan innan pausvilan och kunde till slut vinna med 3–0.

Degerhamns IF och SSG IF möttes i tisdags kväll i den första omgången av ÖM. Hemmalaget var förstås underdogs men stod emot riktigt bra. Chanser skapade ”Degis” dessutom och ett ledningsmål var inte långt borta i den första halvleken.

– Det var en jämn och tät match. SSG hade fullt upp med att få hål på oss och hade vi haft lite marginaler med oss så kunde vi ha tagit ledningen, säger DIF–tränaren Göran Lundberg.

Lundberg var särskilt nöjd med lagets disciplinerade defensiv.

– För en gång skull fungerar vi bra försvarsmässigt, säger han belåtet.

”Gör vad som krävs”

Trots det kunde SSG ta ledningen innan paus genom Mattias Nilsson. När sedan Martin Gustavsson cirka 20 minuter in på andra akten ökade till 2–0 för Peter Boströms mannar blev hemmalagets uppförsbacke för brant.

– Vi gjorde precis vad som krävdes av oss, varken mer eller mindre. Samtidigt vet vi att vi kommer att höja oss till nästa match, konstaterar Boström efter segern som till slut skrevs till 3–0.

Effektiviteten avgjorde enligt SSG–tränaren till lagets fördel.

– Det kändes som att när vi fick en chans så gjorde vi mål, förklarar han.

Kollegan Lundberg är nöjd trots nederlaget.

– Jag tycker att vi stod upp jättebra. Hela laget ska ha en stor eloge.

Plus för laginsatsen i ”Degis” alltså samtidigt som Patrik Svensson förtjänar beröm i SSG.

FAKTA/Degerhamns IF – SSG IF 0–3 (0–1)Målen, SSG: Mattias Nilsson, Martin Gustavsson, Mikael Andersson.