Annons
Nyheter

Södra Öland riskerar att tappa lag

Nyheter • Publicerad 16 november 2006

FOTBOLL, DIV. VIDet fortsätter att blåsa karga vindar över småklubbarna på södra Öland.På bara de senaste två åren har både Kastlösa GoFF och Stora Frö IF tvingats lägga ner sina fotbollslag.Nu kämpar både Degerhamns IF och Hulterstads AIK för att undvika det ödet och istället kunna stanna kvar i Ölandssexan 2007.

Spelarbrist har betytt undergången för såväl Kastlösa som Stora Frö de senaste två åren och nu jobbar ”Degis” och ”HAIK:en” hårt för att de inte ska gå samma öde till mötes nästa säsong.

Annons

Två lag blir ett

Göran Lundberg deklarerade tidigt att han inte skulle vara kvar som tränare i Degerhamn 2007. För tillfället är det nu istället fjolårets B-lagstränare, 22-årige Christian Karlsson, som håller i träningarna.

– Just nu är det bara jag som håller i det, men det ska bli en till, säger Karlsson, som är inne på sin fjärde säsong i klubben.

Vem det blir som hjälper Karlsson är ännu inte klart, liksom i vilken serie ”Degis” nästa år kommer att spela. Däremot är det klart att man lägger ner sitt B-lag.

– De stora föreningarna slukar de små, så vi trappar ner från två lag till ett lag nästa år, för att kunna hålla oss kvar, berättar Birgitta Roskvist, ordförande i Degerhamns IF.

Beslut på söndag

Roskvist berättar att klubben kommer att ställa upp under vinterns inomhusturneringar, men ännu inte bestämt sig för om A-laget ska spela kvar i Ölandssexan eller gå ner i reservlagsserien.

– Det ska vi besluta på söndag, säger hon och fortsätter.

– Vi håller oss kvar, vi är inte kända för att ge upp. Vi ser positivt på det och har stor aktivitet i ungdomsverksamheten. Vi har ett ungt lag och får satsa på de yngre och så kanske vi kan få igång några av de gamla ”Degis-lirarna” så att vi får lite ”Degis-anda” igen.

Hur känns det att kanske slå ihop seniorlaget med Hulterstads AIK?

Annons

– Ja, vi är öppna för allt.

Lurade

Hulterstads AIK har ännu inte hittat någon ersättare till årets tränare Tommy Lindström.

– Nej, inte än. Vi har inte de pengarna som fodras, berättar HAIK:ens Willy Fredriksson.

Ulf Jonsson, som tidigare tränat Hulterstad, var på väg att komma tillbaka till Kvarnvallen efter årets säsong med Hossmo, men i sista sekund ändrade han sig och tog istället över som tränare för sydost-rivalen SSG IF.

– Vi kände oss lite lurade av ”Uffe” och efter det gick luften ur oss, säger Fredriksson. Men vi håller på att jobba på det hela tiden.

Den här tiden på året är det alltid svårt att veta hur många spelare man har att tillgå nästa säsong och Fredriksson är osäker inför framtiden.

– Vi vet ju inte om det blir någon fortsättning, suckar han.

Skulle det vara aktuellt att slå ihop laget med Degerhamns IF?

– Nej, jag tror inte det. Det passar inte geografiskt tyvärr.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons