Annons
Nyheter

Snöbollsplan inför premiär

Nyheter • Publicerad 15 mars 2013

FOTBOLL, DIV 4

En comeback överskuggar en annan. Glömminges återtåg i division 4 lär stoppas av vinterns plötsliga återkomst.

Annons

– Redan nu kan vi nog glömma premiären och någon match därtill på hemmaplan, säger Per Börjesson, lagledare Glömminge IF.

För vissa var sucken tyngre än andra när de tittade ut genom fönstret i torsdags morse och fick hur ett flera decimeter högt snötäcke brett ut sig. Tyngst av alla? Kanske sucken från de fotbollsfrälsta på mellersta Öland.

– Inte roligt alls. Det här ville vi inte ha nu, säger Per Börjesson.

Han är luttrad. Han är medveten om att Glömmingelunden är en av öns absolut mest känsliga planer. Han har fått vara med om att flytta åtskilliga hemmapremiärer från hemmaborgen. Men en månad innan premiären kunde det trots allt inte sett mycket sämre ut.

– Det är bra mycket värre än vanligt. Vi lär väl knappast bli tal om att spela hemma i premiären. Knappast matchen därpå heller. Vi får nog redan sikta in oss på Tallhöjdens konstgräs, säger han.

SPEL I ALGUTSRUM

Glömminge är ett av de öländska lag som inleder med hemmaspel tidigt i år. Redan den 20:e april är det match. En dryg månad och minst tre decimeter snö bort alltså.

– Jag tippar på att vi ligger en månad efter i planskötseln jämfört med ett "vanligt" år. Det är visserligen alldeles för tidigt att säga hur det kommer se ut om en månad, men håller det här i sig ett tag till kommer en hel räcka matcher att få förflyttas, säger Börjesson som kollar för fullt på ersättningsplan och nämner Algutsrums plan, Enbacka, som ofta blir spelbar i tid som ett alternativ.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons