Annons
Nyheter

Smärtsam förlust för SSG

Nyheter • Publicerad 23 maj 2008

FOTBOLL, DIV 6

SSG åkte på torsdagskvällen på en smärtsam förlust – i dubbel bemärkelse.

Annons

Inte nog med att man förlorade mot Norra Tång med 0–2 hemma på Björkvallen. Mathias Jonasson fick dessutom lämna planen med en bruten fotled.

Normalt sätt brukar man tala om dyrköpta segrar. För SSG blev det en förlust som inte bara innebar tre missade poäng. Man får även klara sig utan Mathias Jonasson resten av säsongen. I slutet av den första halvleken bröt han nämligen fotleden.

– Jag tycker det var en ganska oslipad tackling. ”Jonis” täcker ut bollen och deras spelare fullföljer tacklingen på honom trots att bollen är ute ur spel, säger SSG-tränaren Anders Svantesson.

Tändvätska

När olyckan inträffade stod det 1–0 till gästerna och man valde att tidigarelägga pausvilan och en ambulans plockade upp Jonasson.

– Det kom väldigt olämpligt. Vi var på gång när det inträffade och hade spelat riktigt bra, säger Svantesson.

Vad säger man som tränare till laget när en sådan situation uppstår?

– Man försöker vända det till en tändvätska – att man kör på för ”Jonis” skull. Men det är klart att man inte kan fortsätta på samma sätt som innan och tyvärr så förlorar vi matchen med 0–2, säger Svantesson.

Två vinster och tre förluster så här långt. Det kan ni inte vara nöjda med?

– Nej, det är vi inte. Men serien avgörs först i höst och vi kommer bli bättre.

Annons

FAKTA/

SSG IF–Norra Tång BK 0–2 (0–1)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons