Annons
Nyheter

Skön vändning efter chockstart

Nyheter • Publicerad 3 juli 2008

FOTBOLL, ELITFYRAN

Det såg kört ut. Men Färjestadens reste sig och knockade IFK Berga hemma på Tallhöjden.

Annons

– Riktigt skönt för moralen att vi lyckas vända det här, säger Färjestadens tränare Magnus Olander efter 3–2-segern.

De flesta på Tallhöjden insåg nog ganska tidigt att det inte skulle bli någon rolig match för Färjestaden hemma mot Berga. Men spelarna i Färjestaden ville annat.

Efter att de tidigt hamnat i underläge med 0–2 så lyckades man vända matchen till seger 3–2.

– Det var nog första matchen i år där vi lyckades vända underläge till en seger. Det var riktigt skönt för moralen att vi lyckades vända det här, konstaterar Magnus Olander.

LÅG PRESS

Efter att Berga först gjort 1–0 på straff och sedan petat in 2–0 efter att Färjestaden varit helt oförmögna att rensa undan bollen lyckades man få in 2–1 genom Martin Gustavsson på straff och kort därefter satte Jimmy Gullquist 2–2, vilket också var halvtidsresultatet.

– Vi låg lite lågt i vår press i inledningen av matchen, vilket gjorde att Berga kom väldigt långt in på vår planhalva utan några större problem. Detta lyckades vi dock rätta till och flyttade upp lite i banan och då blev det genast mycket bättre, säger Olander och fortsätter.

– Vi kunde spela bollen genom mitten och helt plötsligt var det Berga som var tillbakatryckta.

KIM MATCHHJÄLTE

Matchhjälte blev sedan en spelare som är van att göra mål – i en annan sport.

Annons

– Haha, ja det gick ju skjuta in bollen i så här stora mål också, säger Kim Nilsson som började matchen på bänken men fick hoppa in i halvtid och i den 56 matchminuten sprang till sig ett friläge och rundade Bergas målvakt och enkelt placerade in 3–2 till Färjestaden.

VANN RÄTTVIST

Färjestaden vann rättvist och var, frånsett de första 20 minuterna, det bättre laget matchen igenom.

– Jag tycker vi är bättre än Berga i 70 minuter av matchen. Visserligen skapar de lite mer fast situationer än vad vi gör men om man ser till alla lägen som vi skapade så tycker jag absolut att vi vinner rättvist, säger Magnus Olander som i matchens slutskede blev uppskickad på läktaren av domare Sven Sparavec.

– Jag hade egentligen tänkt vara lite taktisk och vila lite spelare eftersom vi möter Vetlanda redan på torsdag (läs i dag). Men sedan började ”Svenne” vifta med korten och vi fick ett par spelare avstängda, säger Olander vars Färjestaden alltså har matchen redan i dag. Vid seger mot Vetlanda är Färjestaden som den senaste månaden legat i botten av tabellen helt plötsligt hack i häl på topplagen.

FAKTA/

Färjestadens GoIF–IFK Berga 3–2 (2–2)

Målen:Martin Gustavsson (straff), Jimmy Gullquist, Kim Nilsson.

Startelvan:Pontus Knutsson – Mattias Nilsson, Nicklas Nelson, Mathias Knutsson (ut 74, Jonas Nilsson), Sebastian Edin (ut 45, Björn Nilsson) – Martin Gustavsson, Johan Lewton, Charlie Nilsson (ut 56, Johan Ljungström) – Jimmie Nilsson (ut 45, Kim Nilsson), Jimmy Gullquist (ut 71, Christopher Roswall), Christopher Christensson.

Kvarnligan:

Annons

3)Christopher Christensson – Den unge vindsnabbe anfallaren var delaktig i Färjestadens två första mål. Ställde verkligen den gamla FGoIF-spelaren i Berga försvar Mattias Lindberg på prov.

2)Nicklas Nelsson – Började darrigt men spelade upp sig ordentligt. Vann flera nickdueller och såg till att Bergaspelarna inte kom nära Färjestadens mål.

1)Kim Nilsson – Matchhjälte och säsongens första mål. Duktig på att hålla i bollen och Bergas backar hade problems med innebandyspelarens fysisk och snabbhet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons