Annons
Nyheter

”Skittufft men vi ger inte upp”

Nyheter • Publicerad 20 januari 2008

FOTBOLL, DIV 6

Trots en fiaskoartad säsong i fjol samlar Degerhamns IF krafterna för att klara sig igenom ytterligare en säsong i division 6.

Annons

– Det har varit skittufft men det är inte vår stil att ge upp. Vi har anmält oss till serien i år också och ska göra det bästa av situationen, säger Degerhamns IF:s ordförande Birgitta Roskvist som i december blev tilldelad priset som årets ungdomsledare.

Redan i fjol pratades det om att lägga ner seniorverksamheten i Degerhamns IF. Klubben vägrade, trots spelarbrist, att ge upp och trots att man inte vann en enda match så får klubben se det som en seger att man överlevde säsongen.

– Det var mycket som inte stämde. Spelare kom och gick men sedan fanns det även de som var på varje träning och jobbade hårt för klubben, säger Birgitta Roskvist.

15 SPELARE

I år hoppas klubben på en nystart men fortfarande är antalet spelare i klubbens seniorlag ett stort bekymmer.

– Vi har 15 killar i truppen och vi vet att det inte är tillräckligt många men alla som vill spela med oss är välkomna, säger Roskvist.

Hur ska ni locka fler spelare till laget?

– Vi hoppas på att kunna lägga lite fler träningar närmare Kalmar och på så sätt få upp intresse även lite mer norrut. Dessutom har vi resepeng till alla spelarna och det är det inte många klubbar som har.

Vad skulle det innebära för klubben om a-laget blev tvingat att läggas ner?

– Det skulle vara jättetråkigt. Vi har många killar som är runt elva år och vi hoppas på att hålla liv i a-laget tills dessa blir tillräckligt gamla för att vara med i a-truppen. Det är de här killarna som är en av anledningarna till att vi fortsätter jobba.

Annons

SAMARBETE

Degerhamns tjejlag ska under året inleda ett samarbete med Mörbylånga som gör att klubbens tjejer får möjlighet att träna även med dessa.

– Vi ser det bara som positivt. Nu får våra tjejer större möjlighet att träna med jämnåriga tjejer och utvecklas på den nivå som de ligger på, säger Roskvist.

I december blev Birgitta Roskivst utsedd till årets ungdomsledare. Ett pris som hon tar emot med stor stolthet.

– Det kändes jättebra när jag fick det. Jag fick reda på det på julafton så det var årets bästa julklapp, säger hon.

Vad tror du gjorde att du fick priset?

– Jag är otroligt drivande och vill ligga i framkant i allt. Dessutom tror jag att vi lyckats få så många medlemmar till klubben är en orsak.

Vad betyder egentligen Degerhamns IF för Degerhamn?

– Det betyder jättemycket. Degerhamns IF är en del av livet i Degerhamn, till exempel anordnar vi valborgselden och julskyltningen. Vi är så mycket mer än bara fotboll.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons