Annons
Nyheter

Skadad på första träningen

Nyheter • Publicerad 7 januari 2008

FOTBOLL

Skador förföljer de öländska fotbollstjejer som tagit steget över bron. Senast i ledet av skadade är färjestadstjejen Nathalie Carlbrant som på första träningen med nya klubben Lindsdals IF skadade knät.

Annons

IFK Kalmar hade ett tungt skadeår i fjol. Värst drabbade var tjejerna från Öland. Först var det den före detta RM-spelaren Louise Bengtssonsom, på grund av en lös benflisa i foten, i maj blev tvingad till gips och ett långt skadeuppehåll. Bara två veckor senare gav Elin Olofssons fotledvika i en seriematch mot Gauthiod, vilket innebar att hon missade resterande del av säsongen.

För ett par veckor sedan var det 18-åriga Lina Malmbergstur att besöka sjukhuset för ett avslitet korsband. Och för ett tag sedan har även Nathalie Carlbrant drabbats av en skada.

TITTHÅLSOPERATION

Efter en fjolårssäsong där hon inte trivdes särskilt bra i IFK Kalmar flyttade hon för cirka en månad sedan till Lindsdals IF. På första träningen med laget skadade hon knät allvarligt och snart väntar en titthålsoperation.

– Förmodligen är korsbandet av men det är inte riktigt säkert, säger Carlbrant.

Hur länge Carlbrant blir borta är fortfarande oklart. Först efter operationen vet man hur allvarlig skadad verkligen är.

BETYDLIGT TUFFARE

Lindsdal spelar för närvarande i division 2 där man i fjol slutade tvåa hela 15 poäng bakom seriesuveränen Vittsjö GIK.

– Lagets målsättning är väl att inte placera sig sämre än i fjol. Men samtidigt tror jag att det är en betydligt tuffare tvåa i år eftersom att Kalmar trillade ur och Karlskrona gick upp, säger Carlbrant.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons