Nyheter

Sjuminutersperiod fällde RM

Nyheter • Publicerad 13 augusti 2007

FOTBOLL, ELITFYRAN

Tio minuter in i andra halvlek började raset för RM IF. På sju minuter tappade man sin 2-1-ledning till underläge 2-4 och det var ridå ner. Laget hämtade sig aldrig efter detta och Målilla kunde till slut vinna med komfortabla 2-5.

– Man har inte råd att släppa in en massa mål tidigt i en halvlek. Det var misstag och missbedömningar, tre skitmål, säger tränare Anders Svantesson.

RM fick annars en drömstart på Runvallen då Anders Johansson nätade redan i den tredje matchminuten. Målet kom efter en hörnvariant som Johansson dunkade upp i nättaket. Han mötte den låga hörnan strax utanför straffområdet och klippte till direkt.

NICKSKARV

Rödvita Målilla svarade ganska snabbt och kunde kvittera i den 17:e minuten då Målillas Patrik Gunnarsson slog in en retur från Niklas Wahlberg. Bara en minut efter Målillas kvitteringsmål tog dock RM åter ledningen i matchen, även detta mål efter en fast situation.

William Andersson slog en frispark långt utifrån som en Målillaspelare nickskarvade in i eget mål, otagbart för bortamålvakten. RM kunde alltså gå till pausvila med en ledning i ryggen och ett godkänt spel.

– Vi spelar bra i första. Rullar boll hyfsat och skapar chanser, säger Svantesson.

DÅLIGT SPEL

Andra halvlek blev som sagt ingen solskenshistoria för RM. Tre tidiga mål i baken, som kom inom loppet av sju minuter, förstörde hemmalagets hopp om poäng och spelet var allt annat än bra. Målilla var hetare och skapade mängder med målchanser mot ett darrigt och ängsligt hemmalag. RM såg ut att sakna den rätta inställningen och passningsspelet kallade tränare Svantesson för ”bedrövligt”.

– Vi har en tendens att rasa i andra. Det beror nog på osäkerhet i laget, vi har ju tappat ledningar tidigare i år, säger Roger Harrysson, RM:s lagkapten.

ÅTTA I BACKLINJEN

Efter målen försökte coach Svantesson flytta upp laget och få fast bollen. Det föll dock inte ut så väl mot ett Målilla som slet hårt och försvarade sig tappert. De blåvita hemmaspelarna kom inte till några farligheter utan såg bleka ut.

– De hade ju åtta man i backlinjen sista 20 och då är det inte så enkelt, förklarar Anders Svantesson.

I och med den tappade poängen ligger man kvar som trea från slutet i tabellen med 15 poäng. Bättring krävs om laget ska kunna vinna borta mot IFK Berga på onsdag. Poäng som säkerligen behövs med tanke på det något prekära tabelläget.

– Inställningen måste bli bättre och vi kommer förmodligen att möblera om lite. John Larsson och Valentin Folkemark är till exempel tillbaka då, avslutar Svantesson.