Annons
Nyheter

Sjögren kan bli borta i ett år

Nyheter • Publicerad 1 augusti 2007

FOTBOLL, DIV. 4

Viktor Sjögrens fotbollsår har varit en succé ända sedan starten av året. ÖM-finaldagen var på väg att bli en fortsättning på det. Ända tills en olycklig tackling förstörde dagen - och säsongen.

Annons

– Läkaren tror att jag ska kunna träna för fullt igen om ett år, säger en nedstämd Viktor Sjögren.

De första rapporterna talar om ett avslitet ledband och korsband för Viktor Sjögren, IFK Borgholms nya stjärnskott, vilket skulle innebära en lång rehabiliteringstid. Det var i ÖM-herrfinalen mot Glömminge som olyckan inträffade.

– Jag var på väg mot bollen och samtidigt kommer en Glömminge-spelare in från ett annat håll. Jag tror att han får en av våra spelare i ryggen så att han kommer in för snabbt. Han landar helt enkelt på mitt ben.

Situationen, som enligt Viktor gjorde extremt ont, ledde alltså till att ena knät blev demolerat. Nu väntar närmast en magnetröntgen som ska ta reda på exakt hur illa ställt det är med knät.

– Svullnaden måste lägga sig först för att man ska kunna göra magnetröntgen. När den är klar bestämmer läkaren hur rehabiliteringen kommer att se ut.

UNIK SPELARTYP

Viktor Sjögrens säsong har annars varit en framgångssaga där han först och främst har tagit en ordinarie plats på IFK Borgholms innermittfält. Borgholm som i år överraskat alla genom att vara ett topplag i division 4.

– Det är ju jättekul, det går bra just nu för hela klubben, säger Viktor som själv är en stor del av den framgången.

Nu måste Borgholm återigen fylla en lucka för en ordinarie spelare men tränaren Johny Erlandsson är mest bedrövad över Viktor Sjögrens allvarliga skada.

– Det är tråkigt som fan... Det är så trist så det finns inte. Förra året var det fotleden och nu det här.

Annons

IFK Borgholm har haft tre allvarliga knäskador i truppen i år och enligt Johny haft 6-7 man borta hela säsongen. Och just när spelare börjar komma tillbaka kommer en ny skada.

– Viktor är en spelartyp som vi inte har några fler av i A-truppen. Det är kanske flera som är lika tekniska som honom men han har en förmåga att riva, slita och förstöra för motståndarna som vi kommer att sakna oerhört mycket.

Marcus Erlandsson är själv på väg tillbaka efter skada, blir han Viktors ersättare?

– Ja, det är väl mest naturligt. Det är ju tur på sitt sätt att Marcus är på väg tillbaka men han och Viktor är två helt olika spelartyper.

Lite ljus i mörkret således men på näthinnan hos alla IFK Borgholmare just nu sitter Viktor Sjögrens knäskada och den långa rehabilitering som nu väntar.

– Det viktigaste just nu är att stötta Viktor i hans tuffa uppgift att komma tillbaka, säger Johny Erlandsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons