Annons
Nyheter

Serieindelningen står fast

Nyheter • Publicerad 24 november 2011

FOTBOLL, DIV 3

Samarbetet och protesterna ser ut att bli meningslösa. Den första preliminära seriendelningen för division 3 väntas slås fast.

Annons

– Efter samröre med alla distrikt ligger det ursprungliga förslaget oförändrat, säger Ulf Lindberg, tävlingskonsulent på Svenska Fotbollförbundet.

Färjestadens GoIF i samarbete med Nybro IF, Bergkvara AIF och IFK Berga lämnade tillsammans in olika förslag till förändring av det ursprungliga förslaget om serieindelning. Men den samlade protesten ser ut att bli verkningslös – övriga distrikt föredrar ursprungsförslaget.

– Förändringarna påverkar ju lag i andra distrikt, vissa vinner på det och andra förlorar på det. Men alla andra berörda distrikt köper det ursprungliga förslaget och därför ligger förslaget nu oförändrat, säger Ulf Lindberg på Svenska Fotbollförbundet.

VÄRNAR OM SITT EGET

Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund har varit i kontakt med de berörda distrikt som motsatt sig Kalmar/Öland-lagens förslag och håller fast vid ursprungsförslaget. Larlind ser också mörkt på läget.

– Vi har förordat Kalmarklubbarnas förslag, men de andra distrikten är inte positiva. Förslaget innebär ju försämringar även för dem, även om det inte är lika stora försämringar, så då är det svårt att övertyga dem. De värnar ju om klubbarna i sina distrikt, säger han.

I helgen har SvFF ett representantskapsmöte i Stockholm, då slutgiltigt besked om serieindelningen ska tas. Då ska det oförändrade originalförslaget upp för röstning och varje distrikt har varsin röst medan SvFF har ytterligare röster. Med samtliga emot sig ser läget tufft ut för Kalmar/Öland-lagen.

– Det ser rätt hopplöst ut. Gången SvFF måste gå är att höra med de andra distrikten och är de då överens är det nästan omöjligt att ändra något, säger Larlind.

– Sedan kan jag tycka att förslaget var halvtokigt från början. Det hade nog gått att finna bättre lösningar.

SVÅRT ENSAM

Annons

Trots att Jönköpingsklubbarna, som också tillhör Smålands FF, satt sig emot Kalmar/Öland-lagens förslag att förflyttas har Småland stöttat det förslag FGoIF lämnat in tillsammans med de tre andra klubbarna.

– Det blir kanske sämre för lagen i Jönköping, men inte lika mycket som för de i Kalmarområdet. Det hade vi kunnat köpa. Det är ovanligt att något distrikt över huvud taget går emot svenska förbundet, problemet är att man ensam inte har så stor möjlighet att köra över andra.

Ett sista hopp återstår dock för FGoIF.

– Blir det avhopp i serierna kan de komma att ändras, säger Lindberg.

MIKAEL ALMASI

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons