Annons
Nyheter

RM rustar för comebacken i damtvåan

Nyheter • Publicerad 20 januari 2006

FOTBOLLÖlands bästa damlag, RM IF, håller som bäst på att göra sig redo för återtåget i division II.Susanne Gustafsson är igång med en comeback och Färjestadens lovande talang Tove Johansson har tränat med ”Runorna”.

I tisdags körde RM IF igång säsongens första grusträning och årets trupp börjar så sakteliga att spikas.

Annons

Nyligen blev det klart att Josefin Nyberg går från Färjestadens GoIF till RM IF och snart kan eventuellt ännu en talangfull GoIF:are gå i samma fotspår.

Tove har tränat

Nybergs lagkompis i Färjestadens IBK, Tove Johansson, har nämligen varit och tränat med ostöländskorna vid två tillfällen, men RM-tränaren Patrik Gustavsson poängterar att någon övergång ännu inte är klar.

Skulle Tove Johansson välja att lämna Färjestaden blir hon den fjärde talangen att på kort tid lämna Tallhöjden. Elin Olofsson och Nathalie Carlbrant stack ju som bekant till IFK Kalmar, medan Josefin Nyberg valde RM IF, där hon har många av sina innebandykompisar från Färjestadens IBK.

Innebandytjejer

Apropå Nybergs innebandykompisar så har ju Elna Hägglund valt att göra comeback i år efter ett halvårs uppehåll. Och nu har även FIBK:ens Susanne Gustafsson valt att snöra på sig fotbollsskorna igen.

– Hon är en duktig fotbollsspelare, det ser man. Hon ska försöka att träna en gång i veckan och det blir ju som ett nyförvärv för oss, säger Patrik Gustavsson.

Som är nöjd med truppen så här långt.

– Ja, det ser bra ut för året.

Spelare på in-kontot: Sandra Blixt (Kisa), Josefin Nyberg (Färjestaden), Jenny Salebäck (comeback), Anna Simonsson (comeback), Elna Hägglund (comeback), Susanne Gustafsson (comeback), samt sju uppflyttade från RM/SSG.

Spelare på ut-kontot: Karolina Johansson (flyttar).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons