Annons
Nyheter

RM på väg ner i division III

Nyheter • Publicerad 15 augusti 2006

FOTBOLL, DIV. II DAMUppförsbacken för RM IF:s damer blir allt brantare.Efter 0–4 hemma mot bottenkollegan IFK Hässleholm är det bistra miner i RM-lägret då allting talar för spel i division III nästa säsong.– Vi räcker inte till, det är ett för stort glapp mellan tvåan och trean, säger RM:s tränare Patrik Gustavsson bedrövat.

Nedflyttningskandidaten IFK Hässleholm gästade Runvallen i lördags för en riktig ”sexpoängsmatch” och skånskorna kunde åka hem med en oerhört viktig seger i bagaget efter att ha vunnit med 4–0.

Annons

– Det känns som att vi inte räcker till. Det är ett för stort glapp mellan tvåan och trean, säger RM-tränaren Patrik Gustavsson.

RM inledde annars piggt och var det bättre laget under matchens första fjärdedel. Öländskorna var aggressiva och vann mycket boll på mittfältet. Tyvärr för hemmalagets del saknades dock det där lilla extra framåt. Med risk för att bli tjatig tvingas vi återigen konstatera att Linda Karlsson, eller för den delen någon annan med hennes potential, hade behövts.

– Första tjugo är våra, men vi producerar ju ingenting, säger Gustavsson.

”TVÅ SKITMÅL”

Defensivt imponerade RM, som saknade en sjuk Linda Nilsson, fram till den 41:a minuten. Då missbedömdes en långboll och Hässleholms Jennie Andersson kunde fri med Marie ”Marran” Andersson göra 1–0.

Minuten före paus kom även ett andra Hässleholmsmål efter kalabalik framför RM-buren. Målskytt var återigen lagkaptenen Andersson.

Två oerhört tunga mål för ett hårt kämpande hemmalag.

– Det var två skitmål de fick in. Vi tyckte ändå att vi var med, men tyvärr hjälpte ju inte det, säger Sofie Waller.

Nej, den andra halvleken blev inte roligare den med RM-ögon sett. Gästerna rivstartade och fem minuter efter pausvilan punkterade man definitivt matchen med ett 3–0-mål. Den gången var det Emma Unkuri som höll sig framme.

TREAN NÄRMAR SIG

Annons

Unkuri hann också med att bli tvåmålsskytt innan timmen var spelad då hon rundade en något tveksam ”Marran” Andersson och slog in fyran.

Att RM sedan avslutade drabbningen ganska starkt och aldrig gav upp hjälpte föga. I stället för en viktig trepoängare blev det en ny blytung förlust.

– Ingenting går med oss. Varenda motlägg studsar fel och det känns som att vi får kriga för att vinna varenda boll, suckar Waller.

Tränaren Gustavsson kan bara konstatera att trean närmar sig med expressfart.

– Det här var en match vi skulle vinna. Men de gör mål och vi gör det inte.

FAKTA/RM IF – IFK Hässleholm 0–4 (0–2)

Målen: 0–1 Jennie Andersson (41), 0–2 Jennie Andersson (44), 0–3 Emma Unkuri (50), 0–4 Emma Unkuri (58).

Startelvan, RM: Marie Andersson – Charlotta Ljunggren, Josefin Nyberg, Martina Nilsson (55) – Anna Holm, Jenny Salebäck, Louise Bengtsson, Josefine Bengtsson – Josefin Helgesson (57), Sofie Waller, Ulrika Helgesson.

Avb: Marie Salebäck (55), Sofi Hansson (57), Helena Andersson.

Kvarnligan

Annons

3: Josefin Nyberg. Fick mycket beröm av Patrik Gustavsson. Förtjänade det också efter en mycket bra insats som libero i Linda Nilssons frånvaro.

2: Louise Bengtsson. Stred hårt och vann mycket boll på mittfältet. Slutade aldrig att jobba.

1: Jenny Salebäck. Jobbade precis som sin innermittfältspartner på bra.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons