Annons
Nyheter

RM kryssar vidare inför kvalet

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2007

FOTBOLL, DIV 4 ELIT

Till helgen väntar negativt kvalspel för RM IF. Mot Torsås hemma i lördags avslutade man den ordinarie säsongen med att kryssa för tredje matchen i rad. Kampen slutade 1-1.

Annons

RM låg under med 1-0 i paus.

– Första halvlek är vi bedrövligt dåliga. Ingen kämpar och ingen vill ha boll, sågar RM-tränaren Anders Svantesson.

Två minuter in i andra halvlek räddade Timmy Sigurdsson poängen genom att sätta 1-1.

– I andra är vi bättre och då kan vi få godkänt, men mer är det inte, säger Svantesson. Tankarna sitter i kvalet, så det fanns ingen gnista.

MÖTER HALLBY I HELGEN

Ja, till helgen sätter kvalet igång då RM möter IF Hallby FK. Hallby mötte man förra året i kvalet upp till elitfyran och eftersom Hallby i år slutade 9:a i den västra elitfyran har man nu åter hamnat i samma kvalgrupp.

– Hallby har vi lite koll på, säger Svantesson. Vi mötte ju dem i kvalet förra gången och då förlorade vi med 2-1. Nu på söndag ska vi möta dem på konstgräs i Huskvarna.

Aj då! Konstgräs har ni inte varit så heta på i år...

– Nej, vi har väl bara tagit en av nio poäng, så det är kanske en nackdel för oss. Men det är bara att försöka ta bort den klyschan på söndag. Nu ska vi bara vara bra på konstgräs helt enkelt.

De övriga lagen i kvalgruppen är Gnosjö IF och Virestads IF, som slutade tvåa i nordvästra respektive sydvästra fyran. De lagen har Svantesson sämre koll på.

Annons

VIKTOR LOVÉN

RM IF–Torsås GoIF 1-1 (0-1)

Målet: Timmy Sigurdsson.

Kvarnligan

3: Timmy Sigurdsson.

2: Simon Bogefors.

1: Emanuel Claesson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons