Nyheter

RM knockat igen – kräftgången fortsätter för nykomlingen

Nyheter • Publicerad 29 augusti 2006

FOTBOLL, DIV. II DAMI första halvlek i hemmamatchen mot DFF Kristiandstadstjejerna såg för en stund RM IF ut som ett stabilt division II-lag.Sedan kom ett billigt mål i baken och i andra halvlek var laget tillbaka i den vanliga trallen. Slutresultatet skrevs till 0–4 i en match,  där RM tydligt visade upp både sina kvaliteér och sina tillkortakommanden.

Matchens inledning var dock DFF:s. RM har på sistone ändrat spelsätt till 4-4-2 och defensiven kändes också säkrare än på länge.

De små och kvicka Kristianstadstjejerna surrade runt RM-målvakten Marie Anderssons straffområde, men skapade inget nämnvärt.

Istället kunde RM flytta upp spelet och förlägga bollinnehavet på motståndarens planhalva. Med hjälp av tyngd och kraft lyckades laget hålla DFF-försvaret nedtryckt.

En del skott kom också men 2006-upplagan av RM IF har helt enkelt inga bra avslutare. Ineffektiviteten lyste igenom och symptomatiskt nog kom istället målet åt andra hållet. Ett skott inne i straffområdet missbedömdes helt av Marie Andersson och uppförsbacken var ett faktum.

Kämpaglöden – ljusglimt

RM fortsatte hålla spelet väl uppe halvleken ut, men det var också de sista tendenserna till bra spel som RM bjöd på denna dag. Andra halvlek blev en pärs för backlinjen där Linda Nilsson trots allt gjorde en mycket bra insats. Det säger en del när man släpper in tre mål i en halvlek och liberon är lagets bästa spelare.

– Det känns som de kommer två fria hela tiden och så får man välja bland dem. Vi hamnar på mellanhand. Vi måste vara tuffare i markeringen, sa Nilsson som ändå lyckades hitta en ljusglimt i kämpaglöden över 90 minuter.

RM:s största problem denna dag var de precisa långbollar som slogs över backlinjen på snabba motståndare. Något sådant vapen hade inte RM utan de halvchanser som skapades framåt var uddlösa.

Bra inhopp

RM:s tränare Patrik Gustavsson var ändå nöjd med delar av matchen.

– Jag tycker vi äger spelet i 60 minuter. Jag tycker lite synd om tjejerna, de kämpar hela matchen men får inte ut tillräckligt av det.

Det som mer fanns att glädjas åt var Linda Nilssons backspel och Sofi Hanssons inhopp i slutet av matchen. Även Hanna Helgesson inhopp var positivt på en vänsterbackplats.

Annars var det svårt att hitta ljus i mörkret efter ännu en storförlust för RM IF:s damer. Problemen i de båda straffområdena är det som gör att RM nästa år får spela division III-fotboll.

FAKTA/RM IF – DFF Kristianstadstjejerna  0–4 (0–1)

Startelvan, RM: Marie Andersson – Charlotta Ljunggren, Linda Nilsson, Josefin Nyberg, Sofie Waller – Anna Holm, Louise Bengtsson, Jenny Salebäck, Josefine Bengtsson – Ulrika Helgesson, Martina Nilsson.

Kvarnligan

3: Linda Nilsson. Liberon var så nära på överallt som det går att vara. Det räckte inte. Det säger mer om RM:s defensiv än om Linda som gjorde en mycket bra match.

2: Jenny Salebäck. Försvann helt i den andra halvleken men var under vissa stunder briljant från sin mittfältsplats i den första halvleken.

1: Louise Bengtsson. En av få som höll spelet uppe under hela matchen. En av de som kämpar och kämpar men skulle gärna ha fått bidra mer offensivt.