Annons
Nyheter

RM IF:s Niclas Olsson borta minst två veckor

Nyheter • Publicerad 10 augusti 2007

FOTBOLL, DIVISION 4 ELIT

I måndagens match mot Smedby BoIK sprang RM:s målvakt Niclas Olsson ihop med egna mittbacken Anders Johansson. Han kom upp men nu i efterhand visar det sig att han fått en blödning på njuren.

Annons

– Han blir borta minst två veckor, meddelar RM:s tränare Anders ”Braxen” Svantesson.

Det var i slutskedet av första halvlek som Niclas Olsson räddade ett friläge för sitt RM. I momentet senare kolliderade han med hemåtrusande Anders Johansson. Båda låg kvar länge men kom sedan upp, Johansson med en bula och Olsson till synes utan bestående men. Men i pausen visade det sig att Niclas Olssons kropp behövde kollas upp noggrannare.

– Det fanns blod i hans urin så det var bara att åka in till akuten, som Anders ”Braxen” Svantesson beskrev det direkt efter matchen.

NJUREN

Nu väntar vidare undersökningar men den första prognosen säger att det är en blödning på njuren som Olsson drabbats av. Förhoppningsvis ska det inte ge några framtida problem, men Olsson måste hålla sig borta från fotboll i några veckor.

I RM:s mål kommer nu istället Niklas Wahlberg återfinnas. Om inte skadan på Niclas Olsson vore nog så fick också vänsteryttern William Andersson sy några stygn efter matchen mot Smedby efter en elak armbåge upp i ansiktet. Han ska dock kunna medverka i fredagens match mot Målilla GoIF.

MÅRTENS PALMEFORS

FAKTA/

Inför div. 4

RM IF (10) – Målilla GoIF (5)

Annons

Startuppställning: Niklas Wahlberg – Valentin Folkemark, Anders Johansson, Robin Olsson – Joakim Bengtsson, Simon Bogefors, Roger Harrysson, Emanuel Claesson, William Andersson – Emanuel Claesson, Sebastian Sten

Bänken: John Larsson, Jimmy Anemyr, Jimmy Elmbro, Jesper Carlsson, Fredrik Karlsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons