Annons
Nyheter

RM IF visar intresse för skyttekungen Lucas Nilsson

Nyheter • Publicerad 24 november 2006

FOTBOLLÅrets hetaste fotbollskontakt på ön är tagen.RM IF har nämligen kollat vad skyttekungen Lucas Nilsson ska göra 2007.– Ja, jag ringde i dag (läs i går) och jag ska ta en andrakontakt med honom, bekräftar Anders Svantesson, RM:s tränare.

Lucas Nilsson kom till Kalmar FF från Djurgården 2000 och i den röda FF-tröjan antecknades Lucas för, bland annat, nio respektive tre mål i superettan säsongerna 2001 och 2003.

Annons

Blir ölänning

Nilsson, som hunnit bli 33 år, var i år med och spelade upp Norrköpingslaget Sylvia i superettan. Forwarden gjorde fyra mål under säsongens lopp i söderettan och det var sjunde (!) gången i karriären som Lucas Nilsson var med och vann en seniorserie.

Lucas har kontrakt med östgötaklubben året ut, men sedan blir det förmodligen spel med en förening här i regionen.

Nilsson, som jobbar som utbildningskonsulent för Smålandsidrotten, är dessutom i full färd med att bli ölänning, då familjen flyttar in i ett hus i Färjestaden nästa sommar.

Dörrar öppna

Tio till femton föreningar har visat intresse för Lucas Nilssons fotbollstjänster 2007, nyblivna elitfyraklubben RM är en av dem.

– Ja, jag ringde ringde i dag (läs i går) och jag ska ta en andrakontakt med honom, bekräftar coachen Anders Svantesson.

– En mycket trevlig kille, men det är ju givetvis tuff konkurrens om honom.

Lindsdals IF, som via kval gick upp i division II, är en av de klubbar som sägs jaga febrilt efter Lucas Nilssons namnteckning.

– Ja, jag är ju medveten om det, men jag fick en möjlighet att förklara vårt upplägg och han sa att han håller alla dörrar öppna. Vi får se vad som händer, avslutar Anders Svantesson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons