RM IF föll in i gamla synder

Nyheter • Publicerad 28 juni 2007

FOTBOLL, DIV. 3 DAM

När man gick in på Runvallen i tisdags för att se toppmötet mellan RM IF och Växjö FF i damtrean kan man mycket väl ha gått igenom en tidsportal.

Helt plötsligt befann man sig mitt under förra säsongen. RM spelade bra under korta perioder, men läckte annars betänkligt bakåt. Dessutom saknade man en riktig målskytt.

Växjö FF kom till Runvallen och visade att de var ett topplag från första steget. RM visade att de, just nu, inte har att göra i en högre serie.

– De var skitbra, de var till och med bättre nu än när vi mötte dom i början av serien, säger en bedrövad Torsten ”Torre” Luks direkt efter matchen. Bedrövad över att spelet stundtals var långt borta.

– De spelar ut oss totalt.

”Torres” ord stämde alltför väl in på den första kvarten av matchen och Växjös ledningsmål kom således också efter fjorton minuter. Ett otagbart skott för målvaktsreserven Helena Andersson, som ersatte skadade Marie Andersson i målet.

RÄTTVIS TABELLPLACERING

0-2 kom också en bit in i halvleken och blev halvtidsresultat men sanningen var att siffrorna kunde ha varit större. Helena Andersson i målet var tillsammans med liberon Linda Nilsson bäst i hemmalaget i den första halvleken och det säger en hel del om spelbilden. En kort bra period hade dock RM innan paus som gav löfte om en roligare andra halvlek. Det löftet levde i två minuter, sedan stod det 0-3 efter straff.

– Det var mycket bättre sist mot IFK Kalmar, då var det en gedigen laginsats och vi jobbade för varandra. Idag får vi visserligen tidiga mål emot oss, det däckar oss, säger ”Torre”.

0-4 kom också efter hörna, enligt Torsten Luks det första hörnmålet laget släppt in i årets serie. Att RM:s ledande spelare, Josefine Bengtsson, kunde reducera till 1-4 med kvarten kvar hjälpte inte nämnvärt och RM får gå till sommaruppehåll med fem poäng upp till serieledande Växjö. Och det kunde inte kännas mer rättvist.

– Man ser på dem på deras agerande att de vill verkligen vinna den här matchen och gå upp en division. Vi vill inte och känner väl kanske att vi inte riktigt har där att göra, säger ”Torre”.

DOWNPERIODER

Bäst på plan förutom Josefine Bengtsson och Linda Nilsson var Helena Andersson i målet och hon hade mycket att göra. För mycket för att laget ska vara nöjt, och förutom en bra period i vardera halvlek var nästan allt spel förlagt på RM:s planhalva.

Det såg nästan ut som förra året idag med några få bra perioder men överlag för dåligt spel. Varför?

– Det är det vi inte kan lista ut... Vi har downperioder men spelar ju bra stundtals, säger Helena, en av få som får godkänt i dagens RM som med eftertryck bevisade att det är andraplatsen laget får satsa på i år.

MÅRTEN PALMEFORS

FAKTA/

RM IF – Växjö FF 1– 4 (0–2)

Målet, RM: Josefine Bengtsson

Startelvan: Helena Andersson – Hanna Helgesson, Linda Nilsson, Marie Salebäck, Irene Andersson – Josefin Helgesson, Josefine Bengtsson, Ulrika Helgesson, Helena Alvarmo – Linnea Alvarmo, Linda Karlsson.

Inbytt: Sofi Hansson.

Kvarnligan:

3, Josefine Bengtsson – Det var ganska många som ville. Det var få som kunde. Det var bara en som hade kombinationen. ”Jossan” slet och kämpade och gjorde också målet men var alldeles för ensam.

2, Linda Nilsson – Hade fullt sjå att hålla upp en backlinje som rämnade under Växjö FF:s tryck. Hon gjorde det dock bra men var alldeles för ensam.

1, Helena Andersson – Ersättaren i målet svarade för några fina räddningar och kan inte lastas för något av målen.