Annons
Nyheter

RM IF flög högst i första kvalrundan

Nyheter • Publicerad 10 oktober 2006

FOTBOLL, KVAL TILL ELITFYRANRM IF i elitfyran 2007?Ja, oddsen sjunker dramatiskt.Ölänningarna vann nämligen mot Högsby IK med 2–0 inför drygt 170 åskådare på Runvallen i den första kvalrundan. Två matcher återstår.– Ruggigt bra start, säger Anders Svantesson, tränare i RM.

På tal om en ruggig bra start. Det höll Högsby på att få i matchens inledning, men Tobias Petersson träffade från nära håll Niclas Ohlssons ribba redan i den första minuten – snarare en större bedrift än att sätta den i nät...

Annons

Istället var det ölänningarna som fick utdelning i den åttonde minuten. Dessutom en kraftig sådan.

Comebackande Sebastian Sten blev serverad av Timmy Sigurdsson och ”Sebbe” kunde enkelt rulla in 1–0 förbi en utrusande bortakeeper som i sin tur var sent ute.

Två chanser – två mål

Endast fem minuter senare var det ombytta roller.

Sten passade Sigurdsson som skar in parallellt med straffområdeslinjen och distinkt satte tvåan i det ”korta” hörnet.

Två chanser. Två mål.

– Mycket bättre kan det knappast bli, vi var riktigt effektiva, säger Svantesson med ett brett leende.

Juventus?

För även om RM stod upp väl, så var det gästerna, för övrigt lirandes i svartvita ränder a l’a Juventus, som skapade det mesta och bästa.

Ohlsson stod ena gången för en fin benparad och vid ett annat tillfälle knep han ett skott nere vid sin högra stolprot. HIK:s bästa möjlighet kom från en position vid straffpunkten, men skottet strök RM-ribban och över.

Annons

Ö-laget hade en tredje målchans i halvleken, men hemmalagets skott i öppet läge räddades av en bortaback.

Blåställ på

I den andra akten förväntades RM ta över i medvinden, men just denna vind hade vänt under pausdrickat, så det blev blåstället på ytterligare 45 minuter för ö-lagets del.

Gästerna belägrade ölänningarnas planhalva, något Svantesson inte var riktigt nöjd med.

– Andra var inte bra. Att spela defensivt är det värsta jag vet. Även om det inte var medvetet, så sjönk vi tillbaka alldeles för långt.

Trots stundtals fint Högsbyrull, så lyckades aldrig smålänningarna skapa den där riktigt heta reduceringschansen, utan RM kunde efter 90 minuter ståta som segrare med 2–0 hämtat från den första akten.

Laddade

– Ruggigt bra start på kvalet. Vi var jäkligt laddade och visste att de skulle anfalla direkt och vi fick också det väntande utrymmet, analyserar Svantesson och tänker på de två snabba omställningarna som resulterade i två mål för ölänningarna.

Sebastian Sten och Timmy Sigurdssons matchavgörande insatser måste nämnas, men giganter för dagen i RM var annars backarna Valentin Folkemark och Lars Otterdahl.

FAKTA/RM IF – Högsby IK 2–0 (2–0)

Målen, RM: Sebastian Sten, Timmy Sigurdsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons