Nyheter

RM höll undan i ÖM: Vann kvartsfinalen över Färjestaden

Nyheter • Publicerad 5 juni 2008

FOTBOLL, ÖM

Efter att Färjestaden ägt första halvlek kom rutinerade RM in i matchen och med två mål av Karolina Johansson kunde ostöländskorna avancera till ÖM-semi efter seger med 2-1 på Tallhöjden.

Annons

– Ja, det var roligt, konstaterar matchhjälte Johansson.

Den under flera år så klassiska ÖM-finalen mellan RM och Färjestaden är nu ett minne blott. Borgholm är bäst på ön, RM jumbo i trean och Färjestaden ligger i division 4. Men rutinerade RM borde väl inte ha några problem med Färjestaden, trots att man spelat under isen i serien så här långt? Jo, det hade man verkligen.

Första GoIF-läget kom redan efter tretton minuter då Carolin Eriksson spelade fri Josefin Nyberg, men RM-keepern Helena Andersson räddade. Och sedan fortsatte GoIF-pressen. RM var inte över mittlinjen förrän i den 42:a minuten då en mycket tveksamt dömd straff lika tveksamt togs tillvara på av Linda Nilsson som lade straffen utanför Johanna Malmbergs högra stolpe. Så 0-0 i paus trots massivt GoIF-övertag.

– Vi spelade krampaktigt, vi har ju inget självförtroende, säger RM-coachen Torsten Luks.

HELT ANNAT RM

I andra halvlek kom dock RM ut som ett helt annat lag och Karolina Johansson gav laget ledningen med 1-0 redan efter sex minuter.

Vad sa ni i paus egentligen, ”Torre”?

– Att vi måste trycka till och spänna musklerna och visa att vi är ett division 3-lag.

Och det lyckades. Färjestadens spelövertag var som bortblåst.

– Vi var bra i första, men jag tror vi ville för mycket i andra, funderar Färjestadens kapten Madelene Herborn Olsson. Vi började spela runt för mycket och vågade inte skjuta själva.

Annons

Samtidigt som RM höjde sig lite?

– Ja, de har ju rutinen, medan vi fortfarande är på uppgång.

”KARRO” AVGJORDE

Emma Johansson var nära att kvittera för Färjestaden i den 67:e minuten, men Helena Andersson avvärjde med en strålande benparad. Sju minuter senare fick Emma dock sin revansch då hon satte 1-1.

Men RM skulle ändå vinna matchen då Karolina Johansson satte sitt andra mål för dagen åtta minuter från full tid. Skottet var inget att skriva hem till mamma om, men bollen gled slumpartat in mellan målvakt Malmbergs handskar. Så RM gick vidare till semi, något man inte trodde efter den första halvleken.

– Vi var lite avvaktande i första, men kom igång mer i andra, förklarar Karolina Johansson.

Hur lyckades ni komma igång i andra?

– Ja, hmm... Hur gjorde vi det, Helena?

– Jaa... Färjestaden kroknade väl kanske lite också, svarar Helena Alvarmo.

– Och vi började halvleken ganska starkt, det är viktigt, säger Johansson.

Annons

Och du gjorde två mål på två skott...

– Ja, det gäller att sätta sina chanser... Men det andra var väl en liten bjudning.

Var det här vändningen för RM även i serien?

– Det får vi väl hoppas. Det kan ju bara bli bättre.

– Men det har vi ju sagt i ett halvår nu, flikar Alvarmo in.

I semifinalen ställs RM nu mot Mörbylånga GoIF.

VIKTOR LOVÉN

Färjestadens GoIF–RM IF 1-2 (0-0)

Målen: 0-1 Karolina Johansson (51), 1-1 Emma Johansson (74), 1-2 Karolina Johansson (82).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.