Nyheter

RM blev förnedrat på Skyttis: Förlorade med ofattbara 8(!)-0

Nyheter • Publicerad 7 juli 2008

FOTBOLL, DIV 4

Chansen fanns att haka på i toppstriden och gå till sommarvila med en stor portion självförtroende. RM IF:s herrar tog den inte, lindrigt sagt. I stället skämde ölänningarna ut sig spelmässigt och föll med 8-0 borta mot Kalmar Södra.

– Jag kunde ha gjort det bättre själv, säger tränaren Peter Karabyn.

En seger mot Kalmar Södra hade gett RM ett riktigt bra läge i toppstriden inför höstsäsongen. Men i stället kom årets genomklappning och ölänningarna åkte på en pinsam 8-0-förlust.

– Jag vet inte vad man ska säga. Jag är så djävulskt besviken, jag hade kunnat gå in och gjort det bättre själv idag (i lördags), säger en av förklarliga skäl mindre glad RM-tränare i form av Peter Karabyn.

Med facit i hand stämde signalerna man fick redan från start. RM verkade inte nog taggade och efter bara en minuts spel hade hemmalaget en vass chans efter tamt försvarsagerande. Tio minuter senare var det dags för dagens första, men långt ifrån sista, mål för Kalmar Södra. Vänstermittfältaren Zeijko Starcevic fick drömträff utanför straffområdet och bollen borrade sig upp i RM-målvakten Torbjörn Danielssons högra kryss. Strax därefter var samme Starcevic nära att lyfta in 2-0 över Danielsson men den gången lyckades den sistnämnde parera.

ARG DANIELSSON

”Lirarnas lag” var före på i stort sett varenda boll inledningsvis och RM fick inte till något ordnat spel alls. När dessutom defensiven var synnerligen passiv är det lätt att förstå att det inte såg bra ut för ölänningarna. ”Gubbar, var fan är vi?” utbrast Danielsson en bit in i första halvlek och hade han då anat hur utelämnad han skulle bli efter paus hade han förmodligen gått och duschat... Kalmar Södra brände ett antal fina möjligheter före halvtidsvilan när gästerna mest stod och tittade på. Bland annat nickade Olof Engblom i marken och över öppet mål på en frispark. Att det inte var mer än 1-0 i paus var ett mysterium.

– De har några halvchanser på fasta situationer, men jag tycker att vi kontrollerar det, säger Kalmar Södras tränare Ulf Nordenhem.

Ett eventuellt RM-hopp om poäng försvann snabbt i andra halvlek. Trots att Karabyn möblerade om en del i laget blev det ingen positiv effekt.

– Jag tycker ändå att vi börjar ganska bra, men det tar ju inte lång tid innan de får 2-0. Sedan när de gör 3-0 känns det kört, säger RM-anfallaren Sebastian Sten.

RIDÅN DROGS NED

Ridån drogs ned snabbt för ölänningarna när kvicke Erik Johansson slet sig loss från John Larsson, sprang sig fri och behärskat rullade in 2-0 i 47:e minuten. RM kunde möjligtvis ha fått frispark i duellen före, men skylla förlusten på det ville Karabyn inte göra.

– Vi skulle ha haft frispark där, men det är absolut inte domarens fel att vi förlorar.

Nej, några bortförklaringar fungerar inte den här gången. Inte efter den sista halvtimmen då RM rasade ihop som ett korthus. Hemmaspelarna rann igenom i parti och minut och målen trillade in i en strid ström. Hela RM:s lag var bedrövligt och backlinjen hade enorma problem, framförallt på högersidan, med snabba kalmariter.

Passiviteten blev som tydligast när mittbacken Engblom fick promenera fram ostörd och göra 5-0 efter 72 minuters spel. I den 83:e minuten avslutades målkalaset då Joakim Bengtsson slog en olycklig bakåtpassning som snappades upp och 8-0 var ett faktum.

– Det finns inte mycket att säga. Det ska inte få rasa så men ibland blir det på det viset, säger Sebastian Sten.

SÅGAR EGNA LAGET

Karabyn nämnde redan efter 2-1-segern mot Torsås att laget inte har haft energi nog för att spela bra i 90 minuter under våren. Ett påstående som ytterligare späddes på nu.

– Det var egentligen bara en tidsfråga innan det skulle hända. Vi behöver öka träningsnärvaron och få upp lite kondition, säger RM:s tränare och avslutar med att ge en välförtjänt känga till sina egna spelare.

– Ska vi som ledare lägga ner tid och energi så borde spelarna också kunna göra det.

Desto muntrare var det förstås i Kalmar Södra-lägret. Tränaren Ulf Nordenhem hade all anledning att se nöjd ut.

– Vi gör en bra match, absolut. Skönt att få den efter förlusten mot Mörbylånga senast. Sedan blir det lätt så att det rinner iväg. De chansspelar lite och när målen trillar in lägger de ner.