Annons
Nyheter

Rasmus till elitpojklägret

Nyheter • Publicerad 28 juni 2007

FOTBOLL

Färjestadens GoIF-talangen Rasmus Sjöstedt kom med till årets elitpojkläger. På söndag sticker han till Halmstad tillsammans med landets bästa femtonåriga fotbollsspelare.

Annons

I måndags kom listan med namnen på de 16 spelare som ska representera Smålandslaget vid elitpojklägret i Halmstad 1-6 juli.

Och Rasmus Sjöstedt kunde där läsa sitt eget namn.

– Det var riktigt kul, säger han.

Lasse Pettersson är förbundskapten för Smålands P92:or och han har under året inte bara använt Sjöstedt som mittback, utan även som lagkapten i Smålandslaget, så helt oväntat var det inte att Rasmus kom med till Halmstad.

– Nej, inte så mycket. I de flesta matcherna har jag varit kapten och det är ju en bonus, men man får aldrig vara för säker, säger han klokt.

INTENSIV VECKA

Årets elitpojkläger är det 42:a i ordningen och som vanligt är det de sexton bästa spelarna i samtliga Svenska Fotbollförbundets 24 distrikt som samlas under veckan. Från dessa 384 spelare ska sedan ett landslag formas under hösten.

– Det kommer ju vara mycket scouter och sånt där, men det är bara att visa vad man kan och försöka så gott det går, säger Sjöstedt om förväntningarna inför lägret.

Under sex intensiva dagar blir det fyra träningspass och tre matcher och dessutom kvällsföreläsningar om kost, förebyggande av skador samt föreläsning av P92-landslagets förbundskapten Hasse Lindbom. På måndag möter Småland Stockholm och på onsdag väntar Uppland. Den tredje och sista matchen på fredag bestäms inte förrän dagen innan.

– Det kommer att bli tuffa matcher, speciellt mot Stockholm, de är alltid högt rankade.

Annons

PÅ MITTEN I KLUBBLAGET

Högt rankade är dock inte Sjöstedts röda bröder i Färjestadens GoIF för tillfället. Laget ligger sist i division 3, men femtonårige Rasmus har slagit sig in i startuppställningen de senaste matcherna.

Som mittfältare.

– Det har fungerat hyfsat, säger han.

Är du helst back eller mittfältare?

– Det är lite svårt att säga, men det är kul att vara mittfältare också.

Varför har det gått så tungt för er i Färjestaden i år?

– Jag vet inte. Sista tio minuterna släpper vi in lite onödiga mål och sedan slappnar vi av i vissa situationer.

Släppa in onödiga mål har dock inte kapten Sjöstedt och hans Smålandskamrater tänkt göra nästa vecka.

Fotnot: Böda/Högby-målvakten Axel Eriksson var länge med i Smålandslaget, men föll på mållinjen och blev istället en av de sex reserver som kan komma att kallas till lägret med kort varsel.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons