Annons
Nyheter

”Prinsen” ska bryta GIF:s förlustfria hemmasvit

Nyheter • Publicerad 13 juni 2008

FOTBOLL, DIV 4

Det var en kontroversiell övergång då Andreas Prins bytte Glömminge IF mot Böda/Högby endast en vecka innan förra årets seriepremiär.

Annons

Imorgon ställs han mot Glömminge, som inte förlorat hemma på hur länge som helst.

– Då är det dags nu, säger anfallaren.

Glömminge IF var inte nöjda när Andreas Prins stack till Böda/Högby endast en vecka innan 2007 års seriepremiär. Men nu är han tillbaka, dock som motståndare.

– Det ska bli kul att möta Glömminge, säger ”Prinsen”.

Några speciella känslor?

– Nej, det är väl som vanligt. Men de har ju ”Kraaijen” (Marcus Kraaijenbrink, vänsterback och tränare) där ute på vänsterkanten, så det blir ju lite duster som vanligt. Han gillar att köra hårt och lite småfult...

Som du, då...?

– Ja, som jag, hehe... Nej, men det ska bli jäkligt kul.

MÅNGA BYTEN

Prins spottade in mål i IFK Borgholm under 2004, men inför säsongen 2006 gick han till SSG IF, som han sedan lämnade efter säsongen 06 då han i november blev Glömminges spelare. Men redan innan säsongen 2007 bytte han alltså till norra Ölands stolthet.

Annons

Det har varit många klubbyten, känns det som du har hittat rätt nu?

– Ja, det känns bra här uppe. Det tog ett tag att komma in i gänget, men sedan gäller det ju som i alla klubbar att få chansen och ta den när den dyker upp.

Ni ligger tvåa i tabellen på kvalplats mot elitfyran. Varför är Böda/Högby så heta i år?

– Ja, bra fråga, du... Vi har fått ett bra lag och har bra sammanhållning i gruppen. Alla jobbar för varandra, så det funkar väldigt bra. Vi körde en hård vinterträning så vi var lite sega i början, men nu har det släppt, så nu känns vi starka.

FIN HEMMASVIT

Imorgon ställs nordölänningarna mot nykomlingen Glömminge IF, som inte förlorat hemma på typ två år.

– Då är det dags nu, säger Prins väntat. Men det kommer bli en krigarmatch, man åker inte bara dit och tar poäng. Men åker vi dit med rätt inställning så borde vi kunna få med oss minst en poäng.

Hemmasviten på Glömmingelunden kommer dock vara intakt hur det än går imorgon, eftersom matchen spelas på Enbacka i Algutsrum.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons