Annons
Nyheter

Plus och minus i Mörbylånga

Nyheter • Publicerad 23 november 2007

FOTBOLL

Nicklas ”Sopis” Johansson ut. Isac Lindow och Sebastian Bergh in. Så ser Mörbylånga GoIF:s plus- och minuslista ut så här långt.

Annons

Mörbylångas snabbe kantspringare Nicklas Johansson, mer känd som ”Sopis” i öns fotbollskretsar, har tränat med Kalmar AIK under en månads tid och rapporterna har skvallrat om att ölänningen ritade på för division 3-klubben i början av november.

– Nä, bläcket tog slut, hehe..., säger Nicklas för att snabbt lägga till:

– Men som det ser ut nu kommer jag att skriva på. Det känns bra och de har sagt att de vill ha mig i truppen.

Johansson räknar med att signera för KAIK, som för övrigt tränas av den förre Färjestadens GoIF-profilen Johan Flobecker, inom den närmaste veckan.

KRONOBERGARE

Ytterligare en lirare som kan komma att hamna på MGoIF-minuskontot stavas Johan Ljungström. Färjestaden flörtar med Ljungström, men Ulf Jonsson, Mörbylångas nye tränare, vet vad som gäller:

– ”Ljungis” kommer att träna med Färjestaden november ut, sedan ska han bestämma sig.

På plussidan kan Jonsson räkna in två spelare från sin tid i Hossmo BK – Isac Lindow och Sebastian Bergh. Ljungbykillen och anfallaren Lindow skrev på i måndags, försvararen Bergh, med förlutet i Växjö BK, i går.

Berätta lite kort om Lindow och Bergh?

– Isac är en utpräglad anfallare. Han är en målskytt, en av de bättre i division 5, bedömer Ulf Jonsson.

Annons

– Sebastian är en stabil ytterback, det är många som velat haft dem.

”ROBBAN” AKTUELL

Men Mörbylånga har mer på gång. Från SSG IF – Jonssons gamla klubb.

– Det är ju känsligt det där, säger ”Uffe”, som basade över ”Kanonerna” föregående säsong.

– Men det är väl ingen hemlighet att ”Robban” är aktuell för oss, fortsätter han och syftar på SSG-keepern Robert Abrahamsson, som för övrigt listar just Mörbylånga GoIF som sin moderklubb.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons