Annons
Nyheter

Patrik efter ”Peppe” hos FGoIF

Nyheter • Publicerad 10 oktober 2007

FOTBOLL, DIV 4 DAM

Nygamle Patrik Gustavsson är tillbaka i tränarrullorna. Färjestadens GoIF heter den nya uppdragsgivaren.

Annons

– Det är Borgholms tur att dominera ett par år, sen är det Färjestadens tur, säger GoIF:ens nye damcoach.

Patrik Gustavsson tar alltså över rödvitts damer efter Peter ”Peppe” Högberg. Damer och damer, förresten, stommen är ett gäng födda på det tidiga 1990-talet.

– Det är Borgholms tur att dominera ett par år, sen är det Färjestadens tur, säger han om det unga materialets potential.

REDAN BEKANT MED LAGET

Gustavsson är bekant med laget, efter att ha funnits med i Färjestadens ledarstab sedan i somras. Nu ska han basa över ö-laget tillsammans med Peter ”Senior” Gustafsson som fungerar som assisterande coach.

– Det är väldigt duktiga fotbollsspelare och det finns mycket att bygga på. Ta en sån som Emma Johansson, till exempel. Hon har gått framåt oerhört och blir nog Ölands bästa spelare nästa år, spår Patrik Gustavsson.

Du har tränat RM-damerna tidigare, skillnaden att träna FGoIF nu?

– RM var mer en färdig produkt. Fotbollsmässigt var RM bättre just då, men Färjestaden är ett ungt gäng, det finns potential här.

Peter Högberg är inte den ende som lämnat sin post hos Färjestadens damer. Även Peter Malmberg, fotbollsansvarig, har valt att tacka för sig. Någon ny bas är ännu inte tillsatt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons