Annons
Nyheter

Ovisst för SSG

Nyheter • Publicerad 29 november 2006

FOTBOLL, DIV. VCharlie Nilsson har försvunnit från SSG IF. Liksom Mattias Nilsson och Andreas Prins.Dessutom verkar både Johan Hammarsten och Martin Gustavsson vara på väg bort...– Det är oroligt, det känns ovisst, säger Ulf Jonsson, ”Kanonernas” nytillträdde tränare.

Det jäser i fotbollsleden på östra sidan av ön. Charlie Nilsson har lämnat Björkvallen för Kalmar FF tipselit, Mattias Nilsson spelar i Färjestadens GoIF nästa säsong och Andreas Prins gick till SSG:s division V-konkurrent Glömminge IF.

Annons

Mittbacken Johan Hammarsten tränar med Böda/Högby och Martin Gustavsson funderar på att följa Mattias till Tallhöjden.

– Jag anser att vi inte har förlorat Martin och Johan ännu, men det är oroligt. Det känns ovisst, medger Ulf Jonsson.

Deurell på gång?

SSG-basen letar dessutom med ljus och lykta efter en burväktare.

– Det är inte lätt att hitta målvakter, säger Jonsson, som emellertid avslöjar att klubben har snackat med Glömminges Stefan Deurell.

Vad betyder det här tappet för SSG, det är ändå betydande förluster?

– Ja, för sjutton, visst är det betydande förluster. Det går ju inte obemärkt förbi, samtidigt finns det andra killar som kan kliva in.

Men Prins och Gustavsson – som kan försvinna – gjorde ändå 30+ mål tillsammans förra säsongen?

– Visst, det är många mål, men Martin är inte förlorad ännu.

På pluskontot kan ”Uffe” Jonsson räkna in Tim Pedersén och Kim Johansson. Pedersén följer med Jonsson från Hossmo BK.

Annons

Pedersén är en ytterback som var ordinarie i HBK:s backlinje i början av förra säsongen, medan Johansson, som ansluter från Timmernabbens IF, kan användas både som yttermittfältare och anfallare.

”MP” på Björkvallen?

Jonsson hoppas även att comebackande Christian Wahlin och Mattias Jonasson löper säsongslinan ut och coachen är även angelägen att Persnäs AIF:s målspottare Mattias ”MP” Pettersson, som varit och tränat med rödblått, ansluter till division V-klubben.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons