Annons
Nyheter

”Otto” testspelade i Kalmar

Nyheter • Publicerad 23 november 2007

FOTBOLL

Böda/Högby-försvararen Niclas Ottosson var i onsdags med på Kalmar AIK:s testmatch inne på konstgräset på Fredriksskans. Men om det blir B/H eller KAIK nästa år får tiden utvisa.

Annons

– Ja, det får växa fram, det är inget jag kan säga nu, berättar 28-åringen.

Böda/Högby höll sig i år kvar i division 4, men till nästa år är det alltså inte spikat om mittbacken Niclas Ottosson är kvar i klubben.

– Det vore kul att testa på något nytt, jag har ju aldrig gjort det innan, säger ”Otto”, som varit moderklubben Högby IF och Böda/Högby trogen sedan fotbollskarriärens begynnelse. I Kalmar AIK känner han ett par spelare och han fick ett bra intryck av laget under onsdagskvällen.

Vad är det som lockar med Kalmar AIK?

– Att slippa resorna. Jag har ju rest åtta mil två-tre dagar i veckan i 15 år nu, motiverar Ottosson, som bor i Kalmar med gångavstånd till Fredriksskans.

– Det som lockar med Böda/Högby är klubbkänslan och att jag har mina vänner där.

Så det står mellan B/H och KAIK?

– Ja, det kan man väl säga.

NICLAS OCH NICKLAS

En övergång till Kalmar AIK skulle innebära en comeback i division 3 för Ottosson, som tidigare gjort två säsonger i den serien. Men är han redo för en ny division 3-satsning?

Annons

– Ja, det tror jag.

När tar du beslutet?

– Jag vet inte. Jag ska träna fler gånger med AIK och även med Böda/Högby. Det får växa fram, det är inget jag kan säga nu.

I onsdagens testmatch fanns även två andra nya välkända ansikten från Öland. Nicklas ”Sopis” Johansson, som bestämt sig för en övergång från Mörbylånga GoIF till KAIK, samt RM-målvakten Niclas Olsson, som tränat med KAIK ett par veckor och fortfarande funderar på om det blir spel i KAIK eller RM nästa säsong.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons