Annons
Nyheter

Ostölänningar tog tåget till elitfyran

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2006

FOTBOLL, KVAL TILL ELITFYRANRM IF är öns näst bästa lag.Det står klart efter den övertygande 2–0-viktorian borta mot Eneryda IF – ett resultat som betyder att ölänningarna spelar i elitfyran nästa säsong.– Så jäkla härligt! Jag har precis blivit duschad i champagne, säger tränaren Anders Svantesson strax efter slutsignalen.

Det var en lyckad lördagseftermiddag för de öländska kvallagen. Först fixade IFK Borgholm en biljett till fyran och en timme senare var det RM IF:s tur att kvittera ut sin plats i elitfyran.

Annons

9–1 – i hörnor

Trots 9–1 i hörnor och spelövertag lyckades RM inte spräcka den småländska nollan i den första akten.

– De var fysiskt starka och det var en jämn och bra första halvlek, men var det nåt lag som skulle gjort nåt mål var det vi, säger Svantesson.

I pausvilan pratade sig RM-lägret ihop om att spela ännu kvickare och försöka ta sig runt på kanterna.

Stickare

Efter en kvart satte Joakim Bengtsson ordentlig fart på benen och tog sig förbi ett par smålänningar och serverade en stickare mellan mittbackarna till Timmy Sigurdsson som inte gjorde något misstag med hemmakeepern.

Enerydas taktik var att enträget lyfta långa inlägg mot sina forwards, men RM-keepern Niclas Ohlsson var denna dag säkerheten själv och plockade ner boll efter boll.

– Oerhört stabil. Det var hans bästa match i RM-tröjan under hela säsongen, berömmer Svantesson.

Tjat om inhopp

På bänken hade forwarden Sebastian Sten samtidigt tjatat om ett inhopp...

Annons

– Jag hade inte tänkt att sätta in ”Sebbe”, men han lovade att göra mål – och det gjorde han ju, säger Svantesson med ett skratt.

Ja, Sten fick hoppa in med kvarten kvar på matchuret och i den 87:e bredsidade han ett pressat William Andersson-inlägg in i nätmaskorna.

Game over.

– Riktigt roligt, det är en j-a moral i det här laget, säger Svantesson, som delade ut rosor till hela laget, där dock burväktare Ohlsson förtjänade en extra blomma.

Omgång kvar

Samtidigt som RM vann, så delade Hallby och Högsby på poängen, vilket alltså betyder att ölänningarna, med en kvalomgång kvar på schemat, är klara för elitfyran – och nu är ostölänningarna plötsligt nummer två på ön efter Färjestadens GoIF vad gäller serietillhörighet 2007.

– Det är stort! säger Svantesson, mottagare av 58 grattis-sms efter 2–0-tillställningen.

När blir ni bättre än GoIF:en?

– Ge oss två år!

– Nä, jag skojar bara. Färjestaden är ett stabilt division III-lag, men samtidigt brukar det vara tuffa matcher oss emellan. Vi har respekt för varandra.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons