Annons
Nyheter

Osäker framtid för Högsrum

Nyheter • Publicerad 4 december 2008

FOTBOLL, DIV 5 DAM

Högsrums FF:s damlag svävar i ovisshet.

Annons

På tisdags tas det beslut om lagets framtid och värsta möjliga scenario är att laget läggs ner.

– Det vore givetvis jättetråkigt, säger tränaren Nicklas ”Bolle” Holmgren.

Redan under årets säsong började träningsnärvaron och bristen på spelare ställa till problem för Högsrums FF:s damer. Nu har Magdalena Persson skrivit på för Färjestadens GoIF medan målvakten Lovisa Hultman samt Anna Nyman jagas av öns bästa lag – IFK Borgholm. Detta innebär att den redan sköra spelartruppen kan splittras totalt.

– Vi ska ha ett styrelsemöte på tisdag där vi kommer besluta om framtiden, säger Nicklas Holmgren.

Niomannalag

Redan tidigare har det pratas i HFF om att ställa upp med niomannalag för att kunna spela även kommande säsong. Nu är det så långt gånget att man dock är osäkra till spel över huvud taget – trots en tydligt uppåtgående trend.

– I värsta fall kan vi bli tvingade att lägga ner laget men det vill väl egentligen ingen, säger Holmgren.

2006 var Högsrum sist i en sexlagsserie. Året därpå blev man näst sist i en likadan serie och i fjol slutade man sexa av tio lag i damfemman. Med andra ord har utvecklingskurvan pekat stadigt uppåt men kan nu få ett abrupt slut.

– Nu när det går bra vill man ju inte gärna lägga ner och det känns som att vi utvecklas hela tiden, säger Holmgren.

Hur känns det för egen del. Är du sugen på en fortsättning eller tappar du motivationen när tjejerna slutar?

Annons

– Jag vill gärna fortsätta och främsta anledningen är väl egentligen att det gått bra sista tiden. Samtidigt är det synd om de tjejerna som kommer till träningarna och vill fortsätta spela om vi helt plötsligt skulle lägga ner.

Samarbete

En lösning för HFF kan vara att man skapar ett samarbete med någon annan av Ölands klubbar för att kunna behålla sitt damlag.

– Det skulle i sådana fall bli en sådan lösning som Degerhamn och Mörbylånga har med varandra. Vi ska diskutera även den lösningen på tisdag men det gäller även att det finns intresse från någon annan klubb, avslutar ”Bolle”.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons