Annons
Nyheter

ÖM inleds med "Bucha" mot sitt gamla gäng

Nyheter • Publicerad 9 april 2009

FOTBOLL, ÖM

Imorgon spelas den första matchen i årets Ölandsmästerskap då Hulterstads AIK tar emot Glömminge IF.

Annons

– Det kommer vara väldigt speciellt, säger gamla GIF-spelaren Stefan ”Bucha” Andersson som numera är tränare i Hulterstads AIK.

Hulterstads AIK står som värd när årets första ÖM-match spelas på långfredagen. Gästar laget gör Glömminge IF – ett lag där flera av Hulterstads spelare tidigare huserat.

– Det är både med glädje och sorg jag kommer spela mot Glömminge, säger ”Bucha” och utvecklar:

– Glömminge har under många år byggt upp ett lag av egna spelare och tagit sig upp i fyran och sedan blev det som det blev inför den här säsongen. Men samtidigt kommer det bli väldigt roligt att spela mot Glömminge.

”Ricke” och ”DP”

”Bucha” Andersson är inte enda HAIK-spelaren som lämnat ”Giffarna” mot HAIK. Inför årets säsong tog skyttekungen Rickard Persson och mittbacken Daniel ”DP” Petersson också steget från Glömmingelunden till Kvarnvallen. Och med tanke på hur HAIK rustat inför årets säsong samtidigt som Glömminge tappat flera spelare så är frågan om inte division 6-laget har en chans mot division 4-laget.

– Egentligen ska vi ju inte ha någon chans mot ett division 4-lag, säger ”Bucha”.

– Men nu när vi möter Glömminge tror jag inte man ska räkna bort oss helt.

Om matchen kommer spelas på Kvarnvallen eller på Hulterstads träningsplan i Alby är i skrivande stund inte klart. Väder och vind avgör vilken plan som kommer nyttjas.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons