Nyheter

ÖM: Femetta för IFK Borgholm

Nyheter • Publicerad 29 juli 2008

FOTBOLL, ÖM–FINAL, JUNIORER

IFK Borgholm hade inga som helst problem att försvara ÖM–guldet på juniorsidan. I sommarhettan på Tallhöjden besegrade de blåvita Färjestadens GoIF med 5–1.

– Vi var lite tyngre än dem, säger Borgholms Jacob Petersson.

Att ”Blåvitt” hade mer rutin märktes, även om Färjestaden stod upp bra före paus.

– Jag tycker att det syns att vi inte har några som har spelat seniorfotboll, säger FGoIF–tränaren Marcus Jäverskog.

Borgholm kopplade snabbt ett spelmässigt grepp och oroade vid ett flertal tillfällen framför Axel Eriksson i Färjestadens mål.

Främst hotade Jacob Petersson, som efter knappa fem minuter var igenom och så när fick med sig en straff då Eriksson fick ut en fot och bröt i sista sekund.

INGEN UTDELNING

Hemmaspelarna slet på förtjänstfullt, men efter 31 minuters spel tvingades Eriksson i målet kapitulera. Niklas Streijffert höll sig då framme efter en hörna och slog in 1–0. En ledning som stod sig i paus. Färjestaden inledde sedan andra halvlek optimistiskt. Spelmässigt lyfte man upp sig ordentligt.

– Vi har en jättebra period där i början av andra, men får inte utdelning, säger Jäverskog.

I stället mer eller mindre avgjorde Petersson tillställningen med sitt 2–0–mål tolv minuter efter halvtidsvilan. Därefter vek Färjestaden nämligen ner sig rejält och målen fortsatte att trilla in.

– Hugo (Wennberg) räddar ju ett friläge vid 2–0. Det var tur att han tog det, annars hade vi nog tappat orken igen. När man gör mål och leder orkar man mer, säger Jacob Petersson.

Hur var det att spela i värmen?

– Det var nog den jobbigaste matchen jag har spelat, pustar en av de stora segerorganisatörerna.

SNÄLLT FÄRJESTADEN

Såväl Niklas Streijffert som Petersson blev tvåmålskyttar innan slutsignalen och målvakten Wennberg slog in en straff innan Färjestadens Hampus Dorch tröstmålade till 5–1.

– Vi är lite för snälla och timida i närkamperna, konstaterar Jäverskog som ändå var ganska nöjd med sitt lag.

– Killarna gör det bra ändå, en fullt godkänd insats tycker jag.

Jacob Petersson förklarar segern till stor del med att Borgholm hade ett mer meriterat manskap på planen.

– Det syns att vi har lite mer erfarenhet och är tyngre än dem.

FREDRIK ALFREDSSON

Färjestadens GoIF–IFK Borgholm 1–5 (0–1)

Målen: 0–1 Niklas Streijffert (31), 0–2 Jacob Petersson (57), 0–3 Jacob Petersson (71), 0–4 Niklas Streijffert (76), 0–5 Hugo Wennberg (88), 1–5 Hampus Dorch (90).

Startelvan, FGoIF: Axel Eriksson – Andreas Sigurdsson, Christian Eriksson, Markus Johansson, Thomas Block – Rasmus Nilsson, Jakob Kumlin, Adrian Nilsson, Gustav Andersson, Hampus Dorch – Rasmus Gustavsson.

Startelvan, IFK: Hugo Wennberg – Stefan Karlsson, Simon Jonasson, Adam Ådnanes, Robin Norén – Hampus Roswall, Rickard Streijffert, Niklas Streijffert, Axel Danielsson – Jesper Ström, Jacob Petersson.