Annons
Nyheter

...och KAIK-forward till Mörbylånga

Nyheter • Publicerad 24 november 2006

FOTBOLL, DIV. IVMörbylånga GoIF vann i år division V och har till nästa års division IV-comeback förstärkt laget med en riktig klasspelare.Anfallaren Stefan Karlsson från Kalmar AIK.– Det är inte fel, hans kvaliteter håller ju högre klass än division III, säger Mörbycoachen Magnus Olander.

Mörbysonen Ulf Petersén lämnade ju i somras Kalmar AIK för att gå tillbaka hem till moderklubben, men han ”missar” nu stora delar av vinterträningen då han ska ut på långresa med en viss kompis och samboende vid namn – just det – Stefan Karlsson.

Annons

– Ja, Stefan ska ju ut och resa med ”Uffe” och därför känner han att han inte kan lägga ner den energin som krävs för att satsa rejält, förklarar Olander.

Därför väljer nu den 24-årige Smedby BoIK-produkten spel i Mörbylånga GoIF i division IV.

Till Olanders glädje.

– Han är ju målfarlig och en oerhört teknisk spelare. Han är farlig på små ytor och har ett bra spelsinne. Ja, han är en väldigt duktig fotbollsspelare helt enkelt och blir ju en av de bättre spelarna i division IV.

Ulf och Stefan reser iväg till helgen och ska inte återkomma förrän i början av mars.

Kommer det att påverka dem mycket, tror du?

– Nej, det tror jag inte. De har ju den fysiken att de är ganska lättränade, så det tror jag inte. De får ju en månad, en och en halv där innan seriestarten och det fixar dem.

”Lunkan” kommer

Även Hulterstads AIK:s målspottare Johan Lundgren har gått över till Mörbylånga GoIF. ”Lunkan” gjorde i år åtta mål för sitt HAIK i division VI, men Olander har tänkt skola om honom som back.

– Han är en typisk mittback i mina ögon. Han är väldigt brytningssäker och bra på att läsa spelet.

Annons

Nyförvärven kommer lägligt för Mörbylånga, som nyligen tappade Stefan Nyberg till Glömminge IF.

– Det är synd att vi tappar Stefan, men man ska alltid följa sin mage. Vill han spela där ska han göra det. Men det är klart, vi tappar ju i konkurrens.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons